CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Mi1más

2009. június 19., péntek 14:58


Hétfőtől forog Csányi Sándor új 'romkomja', a Poligamy

Hétfőtől forog Csányi Sándor új "romkomja", a Poligamy

Orosz Dénes rendező szerint Csányi Sándor minden férfi nagy álmát valósíthatja meg új filmjében, ugyanis főszereplőként minden szembe jövő nővel ágyba bújhat; a Poligamy című romantikus komédiát ("romkom") hétfőn kezdik forgatni.

"A történet sajnos nem önéletrajzi ihletésű" - mondta Orosz Dénes, hozzátéve, hogy bár neki ennyi nővel sohasem volt dolga, a filmben természetesen vannak önéletrajzi elemek. Értékelése szerint első nagyjátékfilmje egyszerre zsáner- és szerzői film. A rendező-forgatókönyvíró kiemelte: szereti a romantikus komédia, a "romkom" műfaját, és reméli, hogy a Poligamy romantikus is lesz és komédia is, szemben a műfaj egyes darabjaival, amelyek nem mindig bírnak mindezen tulajdonságokkal.

Orosz Dénes elmondta, hogy elsősorban a férfi-nő kapcsolat foglalkoztatja; a témát már a többszörösen díjazott Melletted című rövidfilmjében is feldolgozta, a különbség annyi, hogy új filmjében fontosabb szerep jut a történetnek.

"A mi generációnknak a párkapcsolat olyan, mint egy társasjáték: vannak bizonyos szabályok, és megszoktuk, hogy vagy a mi szívünket törik össze, vagy mi törjük össze másokét" - foglalta össze véleményét a rendező.

A férfi főszereplő, Csányi Sándor felidézte, hogy igen jól érezte magát a szereplőválogatás, illetve a próbák során: "nagyjából 40 lánnyal kerültem közelebbi kapcsolatba és szinte az összes jelenetben csak smárolnom kellett". A színész hozzátette: nagyon megfogta a forgatókönyv, ami véleménye szerint igazán izgalmas, rengeteg csavar van benne és kiemelkedően jók a benne szereplő párbeszédek.

A 30 naposra tervezett forgatásnak a stúdió mellett Budapest utcái, szórakozóhelyei és a Margitsziget biztosít helyszínt. A romantikus komédia készítői elmondták, hogy a befáradt kapcsolatából számos kalandba menekülő srácról szóló Poligamy-t - amelynek további főbb szerepeiben Tompos Kátya, Péterfy Bori és Osváth Andrea lesz látható - várhatóan december 10-én mutatják be a hazai mozik.

(MTI)