CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2009. július 02., csütörtök 09:19


Jó reggelt, VOLT Fesztivál!

Jó reggelt, VOLT Fesztivál!
VOLT Fesztivál 2009
2009. július 1., szerda

Június 30-án este 18 órakor elindult a "Mindenütt jó, de legjobb SOPRON!" projekt idei felvonása. A fesztiválozók már kedden este megérkeztek a soproni Lővér Campingbe, és az előző napok heves esőzései után még nedves, sáros földön felállították a sátrakat. Sokan gumicsizmával is felszerelkeztek, de a szúnyogriasztó is hasznos kellék lehet majd az idei VOLT-on.

Mint minden évben, most is egy felderítő körúttal kezdtük a fesztivált. A pálinkaháznál kérésemre ("Szia! Kérnék két mézes ágyas meggyet!") ezúttal kérés volt a válasz ("Szia! Én meg kérnék egy személyit!"), tehát látszik, hogy szigorodtak a játékszabályok. Mindenhol adnak blokkot és inkább ellenőrzik, hogy elmúlt-e már 18 éves a vendég. Kíváncsi vagyok, hogy majd a későbbi napokon, a nagy tömegben ezt hogyan fogják csinálni. Az árak emelkedtek: egy korsó sör 350 Ft, a Soproni újdonsága a Szőke Ciklon csak 280 Ft, de egy korsó csak 4 dl (a dobozos verziók 490 Ft-ba kerülnek); a pálinka 650-800 Ft között van, pizzaszelet 500 Ft, kenyérlángos 600 Ft.

A színpadok és egyéb helyszínek elrendezése is megváltozott kicsit idén - pozitívan. Nyitott lett ugyanis a Samsung Mobile Aréna, és a Dumaszínházosoknak helyet adó Szőke Ciklon Söréna is, így nem kell nyomorogni a stand up comedy kedvelőinek. Újdonság még az "élő óriás csocsó", de a kalandvágyók próbára tehetik izmaikat és tudásukat is az OTP Bizalom Parkban ill. az Old Spice Agent Academy-n, ahol mindenféle próbatétel után ügynökké avatnak bennünket.

Még pont időben érkeztünk, hogy bepillanthassunk a kellemes árnyékból a hupikék törpikéknek öltözött Bëlga koncertjére a Nagy színpadon.

Barátaink invitálására ezután az Anselmo Crew fellépése mentünk el, akik nagyon táncolós zenét toltak és a rekkenő meleg ellenére sokan ropták rá.

Ezután folyamatosan érkeztek a haverok, barátok, ismerősök, akik közül sokakat már régen nem láttam, így jó volt ismét találkozni. Ez is a nagyon jó a VOLT-ban: biztos lehetsz benne, hogy találsz ismerősöket.

A Nagyszínpadon fellépő 30Y koncertje után az MTV-Pop Rock Arénába masíroztunk át, ahol az Eddát csordulásig megtelt nézőtér várta. Mi azért még befértünk, és együtt énekeltük a jól ismert számok szövegeit Pataki Attiláékkal.

A Franz Ferdinand koncert után a Samsung Arénában elcsíptük még a Kistehén Tánczenekar fellépésének a végét, vagyis informátoraink szerint az már a második visszatapsolás volt.

Éjféltől az elektronikus zene vette át a főszerepet. A Sopronban már ismert Microforms-os srácok megint megmutatták: remek dj-ket hoztak el nekünk, köztük Angliából a Chase and Status formációt is. Bár információim szerint csak egyikük volt ott, de a zenére nem lehetett panasz. Az est zárásaként az Unicum sátorban pörögtünk még egyet, amely ígéretes helyszínnek tűnik a következő napokra.

-bv-