CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2009. jĂşlius 04., szombat 12:47


Fesztiválozóknak álcáztuk magunkat

Fesztiválozóknak álcáztuk magunkat
VOLT Fesztivál 2009
2009. július 3., péntek

Előző nap azt írtuk, reménykedünk a jó folytatásban. Nem csalódtunk.

Reggel 9-kor megérkeztek barátaink Budapestről, és a városban tett kis kirándulás után már délben a VOLT-ra hangolódtunk. 14:30-ra fel is mentünk Dumaszínházra, ahol ezúttal Kovács András Péter aka. KAP nevettette a nagyérdeműt. Jó dolog a nyitott helyszín, mert sokan elférnek, de értetlenül álltunk a tény előtt, hogy a Nagyszínpadon közben hangoltak, illetve más sátraknál sem halkították le egy kicsit a zenét, így komoly összpontosítást igényelt, hogy minden poént meghalljunk. Persze KAP feltalálta magát, és "válaszolgatott" a Nagyszínpadon hangolóknak ill. egy kis karaoke-t is bemutatott a közönségnek.

A Trabantok szépen alakultak, bár előzetes elképzelésünk – miszerint szétverik majd őket vagy ráépítenek valamit – nem igazolódtak. A Nagy Trabant-átalakítás keretében csodaszép színeket és aranyos figurákat kaptak a kicsi kocsik.
Lelkes barátaink bevették magukat az Ügynökképzőbe, ahonnan teljesen felszerelkezve – műbajusszal, napszemüveggel, fegyvertáskába betárazott Old Spice spray-vel – tértek vissza hozzánk. Sajnos az OTP Bizalom Parkba már nem jutottak be: előre le volt foglalva már az összes hely. Már szombatra is.

Sokakon látszott már a 3. napi fáradtság, még mi is visszamentünk a városba az esti programok előtt, egy kis extra pihenő reményében.

Az esti programot a Nagyszínpadon nyitottuk a Freestylers fellépésével, majd az MR2-MOL színpadra látogattunk el, ahol Kiscsillag koncertre vártak éppen a fesztiválozók. Sopronban külön kis pikantériája van ennek az együttesnek, hiszen ebben a zenekarban érdekelt Rátgéber László is, aki a kosárlabdavilágban ismert, különösen mint a soproni lányok nagy ellenfele, a Mizo-Pécs volt edzőjeként. A Fishing on Orfű című szám alatt nagyon vártuk – de nem jelent meg.

A pénteki nap volt talán az egyetlen, ahol nem volt olyan koncert, ami különösebben érdekelt volna, ezért sodródtunk. A Coke Club színpadon és az Unicumnál őrületes "zúzás" ment, hajnalig roptuk a táncot. Közben kis kitérő Tankcsapda koncertre, akik idén az egyetlen magyar csapat, akik "főidőben" kaptak helyet a Nagyszínpad mellett. Megjegyzem: megérdemelten, mindenki elégedett volt.

Már csak egy nap maradt... Csak a Sopron! Hajrá VOLT-Fesztivál!

-bv-