CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2009. július 05., vasárnap 12:36


Tüzes szél a VOLT földjén

Tüzes szél a VOLT földjén
VOLT Fesztivál 2009
2009. július 4., szombat

Szombat, a VOLT Fesztivál utolsó napja. Erőnk utolsó bedobásával ott vagyunk az idei VOLT egyik legjobb koncertjén. S nem Marilyn Manson halálhörgése az.

Hanem az Eart, Wind and Fire, mégha nem is az eredeti együttes érkezik. De ne siessünk annyira előre. A nap lassan indul, elvégre fel kell készülni a VOLT utolsó napjára. A délelőtti programról lecsúszunk, s a kora délutáni kiérkezés sem tökéletes (sajnos lemaradok a délutáni Kiss Ádám féle dumaszínházról, a Momentán társulat színházi előadásáról és arról is, ahogyan a quimbys Kiss Tiborral beszélget Bakács Tibor Settenkedő valamint Marton László Távolodó).


Menetrendszerinti járat visz fel a fesztivál helyszínére

A Nagyszínpadon este pont lemaradunk Péterfy Boriról, de helyette láthatjuk Al McKay és zenekarának fellépését. A New Orleans-i születésű gitáros, aki pályafutása elején többek között Sammy Davis Jr. zenekarában vagy az Ike and Tina Turner Revue-ben játszott, 1973 és 1981 között megtapasztalhatta, milyen érzés a világ leghíresebb funkzenekarává válni az Earth Wind and Fire-rel. Most, fehér ruhájukban kiállva a soproni színpadra a zenekar legjobb számaiból válogatnak.


Pesti ismerősök


Earth, Wind and Fire Experience

A koncert után, de még Quimby előtt az egyik sátorban újabb bizonyítékot látok arra, hogy a az alkohol behozatalának tilalmára vonatkozó házirendi pontot nem annyira könnyű betartatni. Újdonsült szlovák és lengyel ismerőseinkkel - elvégre a VOLT is, mint minden fesztivál, a zenei programok mellett az ismerkedésről szól - készülődünk vissza a Nagyszínpadhoz.


Sör minden korcsoportnak

Marilyn Mansoné az utolsó koncert. Nagyon sok ember van kinn... rengeteg. Fekete ruha, fekete haj, fekete emberek, messziről el sem lehet dönteni, hogy melyik a fiú és a lány. Mégis, egy tíz percig tudom csak hallgatni a hörgést, majd továbbállok. Kedvenc sörpultunknál összefutok az ismerőseimmel - ők sem bírták sokáig. Emiatt volt az a nagy felhajtás, az egyházi virrasztás a résztvevők lelki üdvéért? - kérdezik csodálkozva az emberek.


Koncert

A következő két órában sorra látogatom a különböző színpadokat. A szombatonként a siófoki Spagettiben fellépő Blokk együttes idén is itt van a fesztiválon, hagyományosan jó zenét játszva. Pannonia Allstar Ska Orcherstra, Zagar, Kowalsky meg a Vega, Neo – csupa különböző stílus, mégis jó érzés kicsit belehallgatni és táncolni. Pár héttel ezelőtt voltam Budapesten a Brains koncertjén, és most is vonz a drum'n'bass zenéjük. Magányos bolyongásom ekkor ér véget, sok ismerősömmel itt futok össze.


Csak dob és basszus

Bacsárdi László