CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2009. jĂşlius 08., szerda 10:47


Csütörtökig lehet adatot és sorrendet módosítani

Csütörtökig lehet adatot és sorrendet módosítani

A 2009. szeptemberben induló képzésekre felsőoktatási jelentkezést benyújtott jelentkezőknek július 9-ig van lehetőségük pótolni a még hiányzó dokumentumaikat, valamint változtatni a jelentkezéskor eredetileg megadott jelentkezési sorrendjükön - tájékoztatta közleményében az Educatio Nonprofit Kft. az Edupresst. A ponthatárokat július 23-án állapítják meg, az eredményekről minden felvételiző az Oktatási Hivataltól kap értesítést.

A 2009. évi általános felvételi eljárásba jelentkezők legkésőbb július 9-ig pótolhatják azokat a dokumentummásolatokat (bizonyítványmásolatok, igazolások a különböző jogcímen szerzett többletpontokról), amelyeket nem csatoltak a 2009. februárban beadott jelentkezésükhöz, vagy amelyeket időközben szereztek meg (pl. nyelvvizsga, érettségi bizonyítvány stb.). A jelentkező a felvételi pontszámítás során csak a megfelelő igazolás másolatának beérkezése után kaphatja meg az adott jogcímen igényelt felvételi pontot. A jelentkezőknek szintén eddig a határidőig van lehetőségük módosítani a személyes adataikon is, ha a jelentkezés beadása óta azokban valamilyen változás történt.

Szintén legkésőbb július 9-ig lehet módosítani a jelentkezéskor eredetileg megjelölt intézmények, szakok sorrendjét. Ez csak egyszer tehető meg, és csak a már megjelölt helyeket lehet módosítani, új jelentkezési hely felvételére nincs lehetőség.

A dokumentumpótlást és sorrendmódosítást háromféleképpen tehetik meg a jelentkezők. Beküldhetik elektronikusan a www.felvi.hu oldalról elérhető e-felvételi szolgáltatás keretében, vagy postai úton az Oktatási Hivatal címére, illetve benyújthatják személyesen az Educatio Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálatán.

A dokumentumokból elegendő egy darab másolati példányt csatolni. Fontos, hogy a másolat jól olvasható, valamint egyértelműen azonosítható legyen, azaz szerepeljen rajta a jelentkező neve és felvételi azonosító száma.

(EduPress)