CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2009. jĂşlius 14., kedd 17:06


Csütörtökön: tűzpróba a mélygarázsban

Tűzpróba a mélygarázsban

Július 16-án, csütörtökön délelőtt 10 órakor Sopron Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága tűzpróbát tart a mélygarázsban – tájékoztatta a sajtó képviselőit dr. Fodor Tamás polgármester, Abdai Géza alpolgármester és Csuka Zsolt tűzoltó alezredes, tűzoltóparancsnok.


- A tűzoltóság ezt a tűzpróbát gyakorlatként fogja végrehajtani, hiszen ez a létesítmény mindnyájunk, így az ő számukra is ismeretlen terep és ha egyszer valóban éles helyzet alakulna ki, akkor tökéletesen el tudják végezni munkájukat. Fontos, hogy erről tudjon a lakosság, nehogy azt higgye, hogy valami komoly baleset, üzemzavar, netán katasztrófa történt a mélygarázsban – mondotta többek között dr. Fodor Tamás polgármester.

- A különböző szolgálati csoportok helyismerettel már rendelkeznek, hisz esetenként természetesen résztvettünk különböző bejárásokon. Mivel környékünkön a sopronihoz hasonló hétszintes mélygarázs nincs, így életszerű gyakorlatot kell végrehajtanunk. Azt fogjuk szimulálni, hogy két gépkocsi összeütközéséből tűz keletkezik, amit el kell oltanunk és a bent lévő veszélyeztetett személyeket ki kell mentenünk – mondotta Csuka Zsolt tűzoltóparancsnok.


A tűzpróba szerves része a próbaüzemnek, melynek eredményeképpen a mélygarázs átadható lesz a nagyközönség számára.

Pluzsik Tamás