CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

1999. október 25., hétfő 00:00


Újból találkoztak az önkormányzat és a média képviselői

Újból találkoztak az önkormányzat és a média helyi képviselői

Második alkalommal hívta meg kötetlen beszélgetésre a soproni önkormányzat  az írott és elektronikus média képviselőit.

Az soproni önkormányzatot dr. Gimesi Szabolcs polgármester, dr. Payer Erzsébet, Ágota Gábor és Tengerdi Antal alpolgármesterek képviselték. A találkozón a soproni média minden számottevő szereplője képviseltette magát.
Mint azt Tengerdi Antal alpolgármester elmondta, ezeket az alkalmakat az önkormányzat és sajtó közötti közvetlenebb kapcsolat létrehozása érdekében rendezik.
A jó hangulatú  találkozón a helyi gazdasági, politikai események sajtóban való megjelenésének módjáról, hatásáról folyt a   - mindenképpen építő jellegű - vita.
Abban egyetértettek a részvevők, hogy alapvető módon egy-egy sajtóorgánum életképességét a piac szabályozza. Az olvasói ízléshez igazodó piaci követelmények, az objektivítás, a korrekt tájékoztatás és az igényesség szintje közötti súlypontelmozdulás határozza meg alapvetően egy-egy orgánum jellegét.
A CyberPress.Sopron, mint a világ legtávolabbi pontján is olvasható soproni újság, a helyi média összefogásának kérdése felvetésekor ismételten felajánlotta, hogy oldalain helyet biztosít a többi soproni média számára is.
Ezzel a lehetőséggel, amely eddig is adott volt, többen próbálkoztak, ám a Nyugati Kapu és a Városházi Sajtóhírek -en kívül egyelőre más nem mérte fel a Sopron hivatalos honlapján való rendszeres jelenlét fontosságát.
Az önkormányzat ígéretet tett a sajtó képviselőinek a hasonló jellegű eszmecserék rendszeresítésére.

Fotó:NP

Polgármesteri Hivatal