CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2009. július 17., péntek 16:08


A jelentkezők már megtekinthetik felvételi pontszámaikat

A jelentkezők már megtekinthetik felvételi pontszámaikat

Már elérhető a megújult Felvin, a felvételizők személyes oldalán a Pontjaim menüpont, ahol a regisztrációval rendelkező jelentkezők megtekinthetik a jelentkezési helyeiken számított összpontszámaikat, illetve azok részleteit. A menüpontban a számok mellett található súgó segít megérteni a számítási mechanizmust - tájékoztatta az Educatio Nonprofit Kft. az Edupresst.

A pontszámítás alapjait a megszerzett középiskolai eredmény, az érettségi minősítés, a megszerzett nyelvvizsga, az esetleges felsőfokú végzettség vagy többletpontot igazoló papír alkotja. A dokumentumpótlás határidejeként megállapított július 9-éig minden felvételizőnek be kellett küldenie a pontszámait igazoló dokumentumokat. Az adatokat feldolgozó Educatio Nonprofit Kft. felhívja a jelentkezők figyelmét, hogy az adatok rögzítéséig egy kis türelemre van szükség, tehát ne ijedjenek meg a felvételizők, ha személyes oldalukon - "Az én felvim" - még nem szerepelnek az utólag beküldött adatok. A jelentkezők pontszámaikat nem csak a személyes oldalukon, hanem az e-felvételiben, a Jelentkezések és pontszámok menüpontban is megtekinthetik.

Amennyiben a felvételizőknek kérdésük merülne fel a pontszámítással kapcsoltban, azt a három jól megszokott módon - elektronikusan, levélben vagy személyesen - jelezhetik. Elektronikusan, az e-felvételi segítségével benyújthatják pontszám-felülvizsgálati kérelmüket, az Educatio Ügyfélszolgálatán személyesen, e-mailben vagy telefonon jelezhetik problémájukat, illetve levélben az Oktatási Hivatal címére küldhetik észrevételüket.

A mindent eldöntő ponthúzás július 23-án lesz. A felvételizők aznap este a Felvi oldalán, vagy később a napilapokból értesülhetnek a megállapított ponthatárokról. Az én felvim oldallal rendelkezők rögtön megnézhetik, sikeres felvételit tettek-e, illetve azok a felvételizők, akik megadták jelentkezési lapjukon mobiltelefonszámukat, sms-ben is kapnak értesítést az eredményről.

(EduPress)