CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2009. jĂşlius 21., kedd 22:59


Legyen újra cool a tudomány a Hegyalján!

Legyen újra cool a tudomány a Hegyalján!

A Tudományos Hasznos Emberi Program szervezői célul tűzték ki, hogy Magyarországon újra népszerű legyen tudományos pályára lépni. Hol lehet a legjobban a fiatalokhoz szólni, ha nem egy fesztiválon? Ezért lett a Hegyalja fesztivál a THE Roadshow egyik állomása szombat délután.

A tizedik Hegyalja fesztiválon nem csak a bulizásnak, hanem a tudományoknak is helye volt. A THE, azaz a Tudományos Hasznos Emberi tudománynépszerűsítő program keretein belül. Szombaton délután, érdekes előadást láthattak a fesztiválozó fiatalok az E- misszió sátorban. Egy rendhagyó, kísérletekkel teli, felszabadult hangulatú fizikaórán vehetett részt a fiatalság mellőzve minden szigort és osztályzást.

Az előadás nem csak azoknak volt érdekes, akik érdeklődnek a fizika és a természettudományok iránt. Mindenkinek szólt, amit az is mutat, hogy az előadás nagyon sok érdeklődőt vonzott. Sajnálatos módon a szombati viharjelzés félbeszakította a bemutatót, így a nézők nem láthatták végig a kísérleteket. Ez még egy okkal több, hogy a THE Roadshow következő helyszínét felkeresve mindenki megnézhesse a fizika óra végét.

Érdemes tudni a THE Program által kiírt pályázatról is. Legyen újra cool a tudomány! Te hogyan népszerűsítenéd a tudományokat? A kiírók öt kategóriában várják ötleteiteket, hogyan népszerűsítenéd a tudományokat, úgy, hogy minél több fiatal érdeklődését felkeltsd. Teheted ezt TV műsorral, kisfilmmel, rádióműsorral, interneten, rendezvénnyel, a sajtón keresztül, vagy egyéb kreatív eszközökkel. A nyertes természetesen nem marad jutalom nélkül, és nem utolsó sorban ötletét megvalósítják a THE Program keretein belül. Bővebb információkért keressétek fel a www.the-online.hu oldalt, és pályázzatok!