CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2009. július 31., péntek 13:47


Újabb sikeres pályázat

Újabb sikeres pályázat

A Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás a Sopron térségi települési szilárdhulladék-lerakók rekultivációjára több, mint 2,6 milliárd forintos támogatást nyert – ezt ma Mágel Ágost, önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) a a soproni városházán tartott sajtótájékoztatóján jelentette be.


Az uniós és központi források mellé a társulásnak mindössze 7 millió forintos önrészt kell biztosítania a tevékenység megvalósításához. A projekt során 13 db lerakó - köztük a soproni Harkai úti- kerül rekultiválásra – mondta el a képviselő.


A részletekről szólva Mágel Ágost kifejtette: a rekultiváció felületszigeteléssel, felső zárással kerül megvalósításra a Fertőd a, a fertőendrédi, a kapuvári, a nagycenki, a soproni (Harkai úti), a pusztacsaládi, és a sopronkövesdi területeken.

A hulladék felszedése, a szennyezett talaj elszállítása és a terület rendezése valósul meg a Fertőd B, a Fertőd-C, a Fertőd E, a fertőújlak-sarródi, a répceszemerei és a sarródi területeken. Mind a 13 lerakó esetében biológiai rekultiváció is lesz, így az érintett területek nagymértékben hozzájárulhatnak a roncsolt táj eltüntetéséhez, a természetes élettér helyreállításához.


- Az előttünk álló időszak legfontosabb feladata lesz, hogy a közreműködő szervezettel mihamarabb megkössük a támogatási szerződést, hogy ezt követően a közbeszerzés útján kiválasztott kivitelező a rekultivációs munkákat elkezdhesse – tájékoztatott Mágel Ágost, aki kérdésre válaszolva elmondta: a Harkai úti lerakóra, mint a legnagyobb területű rekultiválandó területre jut arányosan a legnagyobb összeg, a munkát 2010 végére kell befejezni.

A környékbeli városok közül Sopronnak kerül a legkevesebbe

A sajtótájékoztatón egy, a hulladékszállításhoz kapcsolódó információ is elhangzott. A tájékoztató adatok szerint a 110 literes hulladékgyűjtő edény elszállítása a környékbeli városok közül Sopron számára a legkedvezőbb.

Részletesen ez az alábbiak szerint alakul:
Sopron: 335+ÁFA
Győr: 396+ÁFA
Mosonmagyaróvár: 370+ÁFA
Sárvár: 429+ÁFA

BTÉ