CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2009. augusztus 05., szerda 10:21


Önkormányzati finanszírozással újították fel az Ady Endre utat

Átadták a felújított Ady Endre utat


Sopron városvezetése, dr. Fodor Tamás polgármester, Abdai Géza és dr. Simon István alpolgármesterek ma átadták a felújított Ady Endre utat a soproniaknak. Az eseményen az önkormányzat Fidesz-KDNP képviselői között az átadáson részt vett Rádonyi László és dr. Varga Mária, a felújított úthoz tartozó két körzet önkormányzati képviselője. A soproni önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozta az útfelújítást.

Dr. Fodor Tamás polgármester az átadás alkalmával elmondta: Az önkormányzat jelentős útfelújítási programot indított, melynek eredményeképpen még az idén több útszakasz megújul, vagy az elmúlt időszakban megújult.

20090804adyendreutca06m.jpg

Régóta a soproniak képzeletbeli kívánságlistájának elején szerepelt az Ady Endre utca felújítása, hiszen mind gépjárművel, mind gyalogosan nehéz volt közlekedni a forgalmas úton.

Az önkormányzat ezért kiemelten fontosnak tartotta a faltól-falig történő felújítást, és költségvetésében biztosította a teljes egészében önerős beruházás pénzügyi hátterét - fejtette ki Sopron polgármestere.

20090804adyendreutca07m.jpg

Összesen 1.185 méter hosszú út újult meg 9.200 négyzetméteren. Emellett kiépült 3.685 négyzetméternyi járda, 770 méter hosszúságú folyóka, valamint 1.900 négyzetméteren javították, cserélték a padkákat is.

A beruházás teljes értéke bruttó 110 millió forint volt, melyet a soproni önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozott.

20090804adyendreutca08m.jpg

Rádonyi László örömét fejezte ki azért, hogy a jelenlegi városvezetés teljesítette azt az ígéretet, amelyet ugyan az előző ciklusbeliek is megígértek már. Az idei évre tervezett útfejlesztések természetesen nem fejeződtek be az Ady Endre út felújításával, hiszen a kivitelezők jelenleg is több szakaszon dolgoznak - tette hozzá Rádonyi László. Évtizedesnél régebbi vágya teljesül a helyi lakosoknak, akik nagyon örülnek annak, hogy sor került a forgalmas Ady Endre út felújítására – mondta el dr. Varga Mária az átadás alkalmával.

BTÉ