CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2009. augusztus 14., péntek 13:41


Ez főleg akkor lett nagyon fontos a kormánynak, amikor kiderült, ott lesz Angela Merkel is.

Bajnai mégis „megmutatja” magát a páneurópai pikniken

Bajnai mégis „megmutatja” magát a páneurópai pikniken

 
MNO - DN
Bajnai tiszteletben tartja a program civil jellegét, és ott lesz Sopronban. Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, minden követ megmozgattak azért, hogy Bajnai ott lehessen a páneurópai pikniken. Ez főleg akkor lett nagyon fontos a kormánynak, amikor kiderült, ott lesz Angela Merkel is.  

• Merkel jön, Bajnai menne


Bajnai Gordon miniszterelnök augusztus 19-én ellátogat a Sopronban tartandó páneurópai piknikre – tájékoztatott Budai Bernadett kormányszóvivő pénteken. Budai Bernadett hangsúlyozta: a kormányfő teljes mértékben tiszteletben tartja a program civil jellegét. A jövő szerdán tartandó rendezvény délutánján Bajnai Gordon kétoldalú munkamegbeszélést folytat Angela Merkel német kancellárral; az esti koncerten a miniszterelnök pedig magánemberként vesz részt a kancellár asszony és Sólyom László köztársasági elnök társaságában – közölte a kormányszóvivő. Hozzátette, hogy a találkozó előkészítése a „szokásos” rendben folyik a miniszterelnöki stáb, a német diplomácia és a helyi rendező közreműködésével. 

Lapunk pénteki számában az jelent meg, hogy a megemlékezés szervezői az ünnepségektől kifejezetten távol szeretnék tartani az aktuálpolitikát, ezért kifejezésre juttatták: „nem kívánják hivatalos meghívottként üdvözölni Bajnai Gordont”. A kormányfő igyekezete nem az eseménynek szól, hiszen akkor már korábban is jelezhette volna részvételi szándékát – hívta fel a figyelmet cikkünk. „Az egy hét múlva rendezendő esemény azok után lett fontos a kormánynak, hogy kiderült: elfogadta a szervezők meghívását Angela Merkel, aki hangsúlyozottan magánemberként teszi tiszteletét a nyugati határszélen” – írja lapunk. Mint emlékezetes, Gyurcsány is szeretett megjelenni „civilként” rendezvényeken.

(MTI/Magyar Nemzet/MNO)