CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Mi1más

2009. augusztus 18., kedd 16:22


130 millió bankkártya számát szerezték meg hackerek az Egyesült Államokban

130 millió bankkártya számát szerezték meg hackerek az Egyesült Államokban Valószínűleg minden idők legnagyobb számítógépes személyiségi adatlopása ügyében indított eljárást az amerikai igazságügy-minisztérium; a hackerek több mint 130 millió bankkártya számát tulajdonították el.

Az adatlopással egy miami férfit, a 28 éves Albert Gonzalezt, valamint két meg nem nevezett orosz férfit gyanúsítanak. A személyiségi adatok ellopásával és az azokkal való visszaéléssel vádolt férfiak több mint 130 millió hitelkártya és hitelkeret nélküli bankkártya adatát szerezték meg úgy, hogy feltörték öt vállalat - a Heartland Payment Systems, a 7-Eleven, a Hannaford Brothers és további két cég - számítógépes rendszerét.

A New Jersey-i szövetségi ügyészi hivatal közleménye szerint az elkövetők először kiválasztották a legjelentősebb amerikai vállalatok Fortune 500-as listájáról az áldozatokat, majd megkeresték a cégek honlapjainak sérülékeny pontjait.

A gyanúsítottak az ellopott kártyaszámokat el akarták adni másoknak, akik azokkal hamis vásárlásokat hajthattak volna végre. A tolvajok New Jersey államban és a világ más részein található szervereken tárolták a hackeléshez szükséges adatokat.

Ez a séma valószínűleg a legkiterjedtebb hackelési és személyiségi adatlopási eset, amelyben az amerikai igazságügy-minisztérium valaha eljárást indított - tartalmazza a közlemény.