CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2009. szeptember 09., szerda 19:05


Újabb felújított utcákat adtak át - amit a város megépített, azt a kormány már nem tudja elvenni

Újabb felújított utcákat adtak át Sopron városvezetői - amit a város megépített, azt a kormány már nem tudja elvenni

Csaknem egy kilométeren újították fel teljes egészében az Uszoda utca és a Csik Ferenc utca környékét, ahol az út- és járdafelújításon kívül parkolók kialakítására is sor került.

A munkálatokat a helyi lakosokkal folytatott, többszöri egyeztetés előzte meg. Az érintett városrészben a közeljövőben, az őszi faültetések időszakában, a fásításra is sor kerül - hangzott el az átadáson.


Az átadás alkalmával dr. Fodor Tamás polgármester elmondta, hogy az újabb városrész út- és járdafelújítása a soproniak érdekét, a közlekedés gördülékenységét és biztonságosságát szolgálja. Az Uszoda utcai lakók maguk is nagyra értékelik a város által szorgalmazott útfelújítást, aminek hangot is adtak az eseményen, amelyen jelen volt Abdai Géza és dr. Simon István alpolgármester is.


Dr. Simon István, alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője (Fidesz-KDNP) elmondta: az önkormányzat eddig is nehéz pénzügyi helyzetben volt a kormányzati elvonások miatt, jövőre, pedig újabb 120 milliárd forintot akar elvenni a Bajnai-kormány az önkormányzatoktól, ezért is örvendetes eredmény, hogy Sopron több városrészét, utcáját a városnak sikerült még idén felújítani. A tervezett kormányzati elvonások miatt Sopronnak 700 millió forinttal kevesebb juthat jövőre.

Az alpolgármester egyben megköszönte az Uszoda és Csik Ferenc utcákban lakók türelmét, amelyet a csatornázási és útfelújítási munkák során tanúsítottak.


Az Uszoda utcában lakó Kovács Árpád úgy fogalmazott: Örül, hogy az az utca, ahol immár 1976 óta lakik megújult, megszépült, jobb állapotban van, mint valaha, ,,ez az út, már megvan, tehát ezt nem lehet elvenni” – tette hozzá.




(sopron.hu)