CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2009. szeptember 09., szerda 19:07


Hálaadó életvédő zarándoklat

Hálaadó életvédő zarándoklat

Immár hetedik alkalommal rendezték meg Sopron keresztény közösségei szeptember 8-án Sopronban a hálaadó életvédő zarándoklatot, amelyen Firtl Mátyás is többedszer vett részt.

Az esemény a soproni Szent István templomban ökumenikus istentisztelettel kezdődött, amelyet Horváth Imre katolikus városplébános, Hegedűs Attila, evangélikus- és Filotás Julianna, református lelkészek tartottak. A teremtés folytatói vagyunk, ezért az élet ellen nem fordulhatunk, és annak a kioltását nem fogadhatjuk el – hangsúlyozta a városplébános.


Hegedűs Attila evangélikus lelkész az élet értelmét fogalmazta meg abban, hogy életet védhetjük, azt szolgálhatjuk.

Filotás Julianna a megfogant élethez való viszonyulásunkról szólt, az élet iránti kollektív felelősségtudatról, amelynek egy egészséges társadalomban működnie kellene.


Az istentiszteletet követően indult el a zarándokmenet az Erzsébet Kórház kápolnájához, ahol a zarándokok átadták nyilatkozatukat a kórház jelenlévő képviselőinek. A nyilatkozatban megköszönték, hogy az Erzsébet Kórházban december 28-án (Aprószentek emléknapján), március 25-én (a Magzatgyermek napján), június 1-én (az ENSZ Nemzetközi Élet Napján), szeptember 8-án (a Megfogant Élet ünnepnapján)és Nagypénteken Sopronban nem végeztek abortuszt.






(sopron.hu)