CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2009. szeptember 11., péntek 20:53


Már csak egy hónap a kyokushin világbajnokságig

Már csak egy hónap a kyokushin világbajnokságig


Október 2-án Szepesi Csenge Budapesten világbajnokságon vesz részt. Csenge az egyedüli a női mezőnyben, aki soproni színekben fog pástra lépni.

Az érmes szentpétervári világkupát követően Csengének pihenőt rendelt Sensei Polacsek Zoltán, ám ez idő alatt sem tudott teljesen leállni. Mindez nem csoda, hiszen ég benne a bizonyítási vágy itthon is, az összkyokushin világbajnokságon. A Papp László Budapest Arénában még sosem látott méretű karate rendezvényen közel 500 karatéka fog részt venni küzdelemben és formagyakorlatban.

Csenge a 65kg-ban 33fős mezőnyben indul. Első ellenfele Kristen O'Connor lesz, aki az USA színeiben indul. A mi szervezetünkben az amerikai csapat nagy kis létszámú, így a másik szervezetből érkező lány valós tudása nem ismert, ám azt tudjuk, hogy már több nagy versenyen is bizonyított, így a Kyokushin Challenge Tournament első helyezését is megszerezte már. A jelen mezőnyben nincs gyenge ellenfél, ám ismerve Csengét, ha kell a beton falon is átmegy a győzelemért.

Legnagyobb hazai vetélytársa Ábrahám Edit a másik ágra került a sorsoláskor, így ha Csenge sikeresen veszi az akadályokat, immár harmadik alkalommal döntőzhetnek nagy versenyen (korábban a Hungarian Openen és az Európa bajnokságon küzdöttek a fináléban, a világkupán viszont már az elődöntőben megmérkőztek).



Szepesi Csenge és Polacsek Zoltán a siker után

Egy biztos, Csenge igazi Kamikazésként fog hazatérni és méltó példát fog mutatni a fiatal feltörekvő társai előtt.

tomsits