CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2009. szeptember 14., hétfő 16:48


Ülést tart a megyei képviselőtestület

A nyári szünet után szeptember 18-án, pénteken délelőtt ül össze ismét a megyei képviselőtestület.

Ülést tart a megyei képviselőtestület

A nyári szünet után szeptember 18-án, pénteken délelőtt (9.00 órai kezdettel) ül össze ismét a megyei képviselőtestület. A napirendek sorában 18 előterjesztés szerepel. Beszámoló kerül a képviselők elé a megyei önkormányzat által létrehozott alapítvány és közalapítványok munkájáról. Tájékoztatót hallgatnak meg a közgyűlés tagjai a megyei önkormányzat 2009. évi első féléves gazdálkodásáról, illetve az évközi pótelőirányzatokról és a megyei intézmények saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításairól.

Több előterjesztés is kapcsolódik aktuális pályázatokhoz. Így dönt a testület a megyei könyvár által benyújtandó „Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése” című pályázat támogatásáról, de napirendre kerülnek a „Sacra-Velo” – kerékpáros zarándokutak a Rábától a Dunán át a Morváig”, illetve a „Duna-busz” Rajka és Somorja között vízi határátlépési lehetőségek biztosítása” című pályázatok is, melyekben a megyei önkormányzat – vezető, illetve külföldi - partner szerepet tölt be.

A 18 előterjesztésből a személyi kérdésekről és az önkormányzati vagyont érintő kérdésekről a képviselők zárt ajtók mögött tárgyalnak. Így a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj ifjúsági, szociális, területfejlesztési és gazdasági tagozata díjazottjainak személyéről biztosan zárt ülésen hoznak döntést.

A megyei fenntartású intézmények közül ezúttal a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár igazgatója számol be az intézmény tevékenységéről, az intézményi érdekvédelem helyzetéről.

További részletek: itt

gymsmo.hu