CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2009. szeptember 27., vasárnap 20:25


Távhődíj: újabb szocialista átverés

Úgy vesznek el, mintha adnának

Távhődíj: újabb szocialista átverés

Miután a szocialisták kormányzásuk alatt évente többször jelentősen emelték a gáz árát, most a választások közeledtével nem merik ezt újra megtenni, ezért inkább átverik az embereket - figyelmeztetett Mágel Ágost, önkormányzati képviselő, az Ibolya úti lakótelepen tartott sajtótájékoztatóján, egy olyan helyszínen, ahol nagyon sokakat érint az újabb szocialista átverés.

- Nyolc év hazug szocialista politikája mély gödörbe vitte az országot. A hazug handabandázás, pedig, folyik tovább.

Négy évvel ezelőtt hallottuk a pannon pumát, hallottuk, hogy dübörög a gazdaság, hallottuk, hogy nagy a jólét. Azután kiderült, hogy hazudtak éjjel-nappal. Jöttek a megszorító Gyurcsány-csomagok, most pedig a Bajnai csomagok. Most gázárat csökkentenek - fogalmazott sajtótájékoztatóján Mágel Ágost, aki figyelmeztetett: ,,Újabb szocialista átverés történik".

A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője kifejtette: Miután a szocialisták kormányzásuk alatt évente többször jelentősen emelték a gáz árát, most a választások közeledtével nem merik ezt újra megtenni, ezért inkább átverik az embereket. Bejelentenek egy minimális gázár-csökkentést, ugyanakkor a fűtéstámogatást elveszik az emberektől, a végeredmény az lesz, hogy a számla mégis magasabb lesz.

20090925magel01.jpg

- Adnak az egyik kezükkel, de a másikkal ennél sokkal többet elvesznek - mondta Mágel Ágost.

Ebben az évben a lakossági gázár és fűtés támogatás több, mint 80 milliárd Ft. volt, ezt most lecsökkentik 30 milliárdra, amit a Robin Hood adóból akarnak fizetni. Közben még megemelték a benzin és a gázolaj jövedéki adóját is.

20090925magel04.jpg

Csökkentették a nyugdíjakat, elvették a gyerekek élelmezési támogatásának több, mint a felét.

Mágel Ágost, aki arra is emlékeztetett, hogy a soproni önkormányzat, a jelenlegi városvezetés több esetben is olyan intézkedést foganatosított, hogy az eddigi gázár-emelések a legkevésbé sújtsák a soproniakat, közben most arra kérte a helyi szocialistákat, hogy hassanak oda, hogy a a lakossági gázár és fűtés támogatás csökkentését, ,,ezt a népnyúzást", a parlamentben képviselőik ne szavazzák meg.

20090925magel03.jpg


BTÉ