CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2009. szeptember 27., vasárnap 20:28


Kaput nyitott a Fáy-iskola a Jereván lakótelepre

Kaput nyitott a Fáy-iskola a Jereván lakótelepre

Nem kell az iskola kerítésén átmászniuk többet azoknak, akik a Fáy-iskola sportpályáján kosarazni, focizni szeretnének, de azok alőtt is nyitva áll az iskolaudvar és pihenőpark, akik a park padjain üldögélni, olvasni, beszélgetni, nézelődni szeretnének.
képek Képgaléria

Megnyitotta a kapuit a Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola a Jereván lakótelep és minden soproni számára.

20090926fay25m.jpg

Ma a sport­udvaron és a pihenőparkban tartották az ünnepélyes ,,kapunyitót”, hogy ezután minden hétvégén, pihenőnapon szívesen lássák a lakótelepieket egy kis kikapcsolódásra, sportolásra.

20090926fay19m.jpg

Nem kell az iskola kerítésén átmászniuk többet azoknak, akik a Fáy-iskola sportpályáján kosarazni, focizni szeretnének, de azok alőtt is nyitva áll az iskolaudvar és pihenőpark, akik a park padjain üldögélni, olvasni, beszélgetni, nézelődni szeretnének – mondta el Herczeg Lászlóné, iskolaigazgató a mai ünnepségen.

20090926fay02m.jpg

Tanítványaink közül sokan már a nyáron készülődtek erre a jeles napra Az udvar felújításából pedig derekasan kivették a részüket kivették részüket a Wienerberger téglagyár dolgozói és az iskola tanárai is. A diákok többek között felfestették a focipályát, összecsavarozták a padokat, kicserélték a kapuk mögötti rácsokat. Tervének megvalósításában az iskolát az önkormányzat is messzemenően támogatta – mondta el az igazgató.

20090926fay14m.jpg

Az ünnepen részt vett Abdai Géza és dr. Simon István alpolgármester is, és jelen voltak a Jereván lakótelep önkormányzati képviselői is: Balogh Judit és Varga Szabolcs (Fidesz-KDNP).

- Az iskola megállta helyét, erősítette a szakmai képzés minőségét, ugyanakkor bele is integrálódott a környezetbe. Hiszem, hogy a jerevániak büszkék ma már arra, hogy világuk egy jó iskolával gazdagodott. És remélem, hogy a nyílt napok, az iskola által a „lakókörnyezet” számára rendezett bemutatkozások, az itteni gyerekeket megmozgató sportversenyek ezt a kapcsolatot erősítik, és nemesítik igaz szövetséggé, barátsággá! - mondta Abdai Géza alpolgármester köszöntőjében.

20090926fay30m.jpg

- Az iskola kapuinak a megnyitása figyelmesség és adni akarás a jerevániaknak. Mindezt a város nevében köszönöm a tanároknak, diákoknak, kérem az itt élőket, és az érdeklődőket, fogadják szeretettel az iskola bemutatkozását, munkáját és gesztusát, támogassák törekvéseit, és legfőképpen legyenek büszkék rá! - fogalmazott Sopron közösségi ügyeiért felelős alpolgármestere.

A nyitónapra műsort is szervezett az iskola. A Trefort téri óvodások, a Lackner-iskolások is bemutatták majd műsorukat. A Fáy diákjai is előadásokkal kedveskedtek a vendégeknek, majd sportrendezvények kezdődtek: volt streetball, kispályás foci, hármas dobó- és dekázóverseny.

20090926fay31m.jpg


Kézműves bemutatókon bárki kipróbálhatta ügyességét. Akik pedig megéheznek, azokat zsíros kenyér, alma és üdítő várta a nyílt napon.

B. Tóth Éva