CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2009. szeptember 29., kedd 12:05


Firtl Mátyás a határon átvezető utakról a Parlamentben

A közlekedési kapcsolataink erősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitája zajlott

Firtl Mátyás a határon átvezető utakról a Parlamentben

A szomszédos országokhoz fűződő közlekedési kapcsolataink erősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitájában Firtl Mátyás Sopron országgyűlési képviselője a határon átvezető utak fejlesztésének állami forrásból történő finanszírozását szorgalmazta.

Sopron és térsége országgyűlési képviselője konkrétan hivatkozva arra, hogy Sopron, forráshiányos önkormányzatként a TAEG –gel összefogva saját forrásból újította fel a város közigazgatási területéhez tartozó, Brennbergbánya-Hermes közötti utat, mintegy 54 millió forintból. A Récényig (Ritzing) vezető, rövidebb útszakasz fejlesztéséhez az állami költségvetési forrás szükségességét ismételten hangsúlyozta együtt mindazokkal a térségbeli útfejlesztésekkel, amelyek érdekében többször nyújtott be költségvetési módosítást Firtl Mátyás.


Az országgyűlési határozat szerint a szabad mozgás lehetőségének, a csaknem 1139 kilométeres szakaszon az infrastrukturális adottságok szabnak határt, amin a közutak helyreállításával, korszerűsítésével az államnak sokkal inkább kötelessége lenne foglalkozni, amit egyelőre a forráshiányos önkormányzatok maguk tesznek meg. Firtl Mátyás a vitában szót emelt az M 9-es és M86-os utak érdekében, elmondta: az érintettek kezdeményezik az Országos Területrendezési Terv újbóli módosítását.

firtl.sopron.hu