CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2009. október 01., csütörtök 16:33


Aneszteziológusok konferenciája

Aneszteziológusok konferenciája


Az Aneszteziológus és Intenzív Terápiás Szakápolók VI. nemzetközi kongresszusát tartják Sopronban. A három napon át tartó szakmai tanácskozásra több mint 205 résztvevőt várnak. A Hotel Sopronban ma ünnepélyes keretek között nyitották meg a szakmai eseményt, amelyen a város nevében Abdai Géza alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket.

20091001konf02.jpg

A kongresszus főbb témái igen változatosak, így ez kiváló alkalom arra, hogy az előadók amunkahelyükön bevezetett újdonságokról, szakmai fejlődésükről és gyakorlati tapasztalataikról beszámolhassanak. Mindemellett a részvétel és a társasági programok is elősegítik a véleménycserét és a baráti kapcsolatok ápolását.

Először idén, a soproni kongresszuson rendeznek szakmai vitafórumot kerekasztal megbeszélés formájában. Az egyesület vezetősége igyekezett olyan témakört találni, amely aneszteziológus szak-asszisztensi és intenzív terápiás szakápolói tevékenységet egyaránt érint. Ennek a megbeszélésnek a sikeréhez több prominens személyiséget is meghívtak.

20091001konf07.jpg

A kongresszus főbb témái között szerepelnek a szeptikus betegek ápolásának lehetőségei, a posztoperatív fájdalomcsillapítás a gyakorlatban, az egynapos sebészet kérdésköre is.

Az előttük álló három napos rendezvényen a szakma képviselői bepillantást nyerhetnek a műtők korszerű világába, megismerkedhetnek az altatás és lélegeztetés modern lehetőségeivel, a súlyos fertőzések elleni küzdelemmel, a szervátültetések különös problematikájával, a hatékony fájdalomcsillapítással, és még sok más érdekes szakmai kihívással.

20091001konf03.jpg

Abdai Géza alpolgármester Sopron város nevében köszöntötte a konferenciára érkezetteket. Elmondta: a magyar egészségügy mai, viharvert helyzetében minden tisztelet és elismerés megilleti azokat, akik a szakmában a betegek érdekében áldozatvállalással és odaadással dolgoznak. Csodálattal és őszinte elismeréssel tekintünk az intenzív terápiás ápolók és asszisztensek komoly szakmai felkészültséget, kemény fizikai és pszichés megterhelést jelentő munkájára – mondta Sopron alpolgármestere, aki arra biztatta a konferencia résztvevőit, hogy látogassák meg városunk egyik büszkeségét, az Erzsébet Oktató Kórházat is.

20091001konf05.jpg

Abdai Géza az eseményen bejelentette, hogy a konferencia szervezőbizottságának helyi képviselőjének Katona Jánosné, az Ápolók Nemzetközi Napján Pro Sanitate díjban részesült. Így Sopron város nevében ezen a legmagasabb szakmai fórumon köszönte meg Abdai Géza a kitüntetettnek a több mint 30 éven át tartó kimagaslóan magas színvonalú ápolói munkáját, töretlen lendületét, betegek felé érzett empátiáját, biztató mosolyát.

20091001konf06.jpg

BTÉ