CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2009. oktĂłber 07., szerda 20:35


Országos Könyvtári Napok kezdődtek

Országos Könyvtári Napok kezdődtek

2009. október 5-11. között a soproni Széchenyi István Városi Könyvtár is csatlakozik az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozathoz. A programsorozatot ma Abdai Géza, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg a városi könyvtár aulájában.

- Az olvasás, a könyvtár fontosságát hangsúlyozta Abdai Géza. Szólt arról, hogy az információ, a tudás nagy része ma már a télevízióból érkezik, pedig a könyvekből gyűjtött élmények pótolhatatlanok és egyediek. Ezért fontosak a könyvtárak. Az alpolgármester arról is szólt, hogy a könyvek és a könyvtárak népszerűsítésében nehéz dolguk van az iskoláknak. Nem csak az anyagiak befolyásolják ezt, hanem a kényelem is nehezíti a könyvtárak dolgát és helyzetét, ezért is fontosak azok az események, amelyek a könyvtárakba vonzzák az érdeklődőket – hangsúlyozta Sopron közösségi ügyekért felelős alpolgármestere.


A Gyapjúszövők Alkotó Köre szőttes kiállítása méltó nyitórendezvénye a programsorozatnak. A megnyitó alkalmával a kört Kalmár Judit, a könyvtár igazgatója mutatta be az érdeklődőknek.

Az Országos Könyvtári Napok soproni rendezvénysorozata keretében 2009. október 6-án, kedden 17:30 órakor a “Portugál Camino” címmel Pécsváradi Ágnes vetítéssel egybekötött útibeszámolója hangzik el, majd október 7-én és 8-án, a Kurucdombi Fiókkönyvtárban az Akácvirág Nyugdíjas Olvasókör rendezvényére várják az érdeklődőket (Sopron, Rozália u. 3.).


2009. október 9-én, pénteken 18:00 órakor a Sopronbánfalvi Hősi temető címmel Bódi Ottó könyvének bemutatóját tartják a Bánfalvi Fiókkönyvtárban (Sopronbánfalva, Bánfalvi u. 180.)
Sarródon, Zsirán, Csáfordjánosfán és Répceszemerén is lesznek előadások.


A programsorozat 2009. október 11-én, vasárnap 9:00 és14:00 óra között a Könyves vasárnap a városi könyvtárban elnevezésű programmal zárul (Sopron, Pócsi u. 25.), amelynek keretében lesz bábszínház, mozi, kézműves foglalkozás sok más érdekesség…


A részletes program a könyvtár honlapján olvasható.