CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2009. október 09., péntek 22:06


23. Soproni Ultrahang Napok - Modern Képalkotó Eljárások

23. Soproni Ultrahang Napok - Modern Képalkotó Eljárások

A tudományos tanácskozás elnöke Prof. Dr. Baranyai Tibor, a soproni Erzsébet-kórház főigazgató-főorvosa szerint az egészségügy rendszerváltás utáni legnehezebb időszakában a kiszámíthatatlanság, bizonytalanság, a forráshiány, a nem megfelelő forrásallokáció terheit és a súlyos hátrányos következményeit érzékeli az egészségügy nap mind nap.

Otóber 8 és 11. között Sopronban, a Hotel Lővérben tartják legrangosabb tanácskozásukat a radiológusok.

Dr. Baranyai Tibor szerint: ,,Az alacsony bérszínvonal egzisztenciákat fenyeget. A jelenlegi szabályozás nem támogatja a tudományos-oktató tevékenységet, szinte minden kedvezményt megvonva szervezzük továbbképzéseinket. Pedig a tudás megszerzése és szinten tartása az egyik nagyon fontos, ha nem a legfontosabb mozgató ereje a társadalmi - gazdasági fejlődésnek. E negatív folyamatok eredményeként értékes fiatal és középkorú kollegák külföldön keresik boldogulásukat, elhagyva hazánkat, ezt a gyönyörű és kiváló adottságú országot.

20091009radiolog01.jpg

Mindezek ellenére oda kell figyelnünk a hagyományainkra, kötelességünk, hogy felkaroljuk a fiatalokat, segítsük szakmai fejlődésüket.

20091009radiolog05.jpg

- A közép- és idősebb generáció értékes és szerteágazó szakmai tudását tovább kell bővíteni, naprakésszé tenni, amihez a mostani tudományos ülés megszervezésével is igyekszünk hozzájárulni” – hangzanak prof. Dr. Baranyai Tibor gondolatai, aki azt kívánja minden kollegájának, hogy e nehéz időszakban se veszítsék el hitüket, s a Hippokrateszi eskü szellemében minden erejükkel a betegek gyógyulását segítsék.

20091009radiolog02.jpg

A mai megnyitón a fenntartó, Sopron város önkormányzatát dr. Simon István alpolgármester képviselte, aki köszöntőjében kiemelte: a költségvetési megszorításokkal sanyargatott önkormányzatok, mint a kórházak fenntartói nagy tisztelettel vannak az iránt az elkötelezettség, szakmaszeretet és hivatástudat iránt, amely az egészségügyben dolgozókat a pályán tartja, és akiknek köszönhetően működik még a rendszer, akkor, amikor mindenfajta felhatalmazás nélküli személyek döntenek az egészségügy támogatásának mértékéről, a magyar egészségügy sorsáról.

20091009radiolog06.jpg

Sopron alpolgármestere ugyanakkor éppen a radiológusok tanácskozása kapcsán méltatta azt a felkészültséget és szakmai tudást, amellyel a magyar orvosok rendelkeznek.

20091009radiolog07.jpg

Az egybegyűlteket köszöntötte még Amberger Erzsébet, kistérségi tiszti főorvos, Baranyai Tibor, a kongresszus elnöke, Battyáni István, a Magyar Radiológusok Társasága (MRT) elnöke, Harkányi Zoltán, MRT UH Szekció elnöke.

20091009radiolog09.jpg

Farkasvölgyi Frigyesné (Medicina Könyvkiadó Zrt.) a Klinikum-orientált radiológia című könyvet ajánlotta a megjelenteknek.

Egy amatőr fotográfus kóborlása Ecuadorban, az Andokban és a Galapagos-szigeteken címmel Vadon Gábor fotókiállításának megnyitójára is sor került a rangos szakmai előadások előtt, amelyeknek részletes programját a Magyar Radiológusok Társasága web-oldalán találják.

BTÉ