CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2009. oktĂłber 21., szerda 18:43


Sopronban vezetünk a legbiztonságosabban

Sopronban vezetünk a legbiztonságosabban

A Generali a Biztonságért Alapítvány - a felmérésben részt vevő városok közül - megtalálta a legbiztonságosabban közlekedő autósok városát.A Generali a Biztonságért Alapítvány pályázatot írt ki azokban a városokban, ahol 2007 óta sebességjelző berendezéseket telepített. „A legbiztonságosabban közlekedő autósok városa” díjat és az ezzel járó 500 000 forintos támogatást az a város kapta, ahol fél év eredményei alapján a jelzőberendezés mellett elhaladók leginkább betartották az adott útra vonatkozó sebességkorlátozást, illetve ahol az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) adatai alapján a városban mért közúti baleseti statisztikai adatok 2008 hasonló időszakához képest javuló tendenciát mutattak.

Az alapítvány 18 millió 600 bemeneti adat feldolgozásával jutott el a nyertes város kiválasztásához. Az elemzés során megdöbbentő adatok kerültek napvilágra: az 50 km/h-s sebességhatárt csak az autósok 66,2 százaléka tartotta be. 37 ezer alkalommal a járművek 90-100 km-es sebességgel söpörtek el a táblák mellett és 42 190 esetben a járművezetők 100 km/h-nál is gyorsabban hajtottak.

„A legbiztonságosabban közlekedő autósok városa” címet a Generali a Biztonságért Alapítványtól Sopron városa nyerte.

A díjjal járó félmilliós támogatást a „Hűség városában” baleset-megelőzésre fordíthatják.

„Örömmel tölt el, hogy Sopronban közlekednek a legbiztonságosabban az autósok, és egyúttal nagyra értékelem a Generali a Biztonságért Alapítvány kezdeményezését, amellyel a hazai közlekedésbiztonság, közlekedési morál javítását segítették elő. Bízom abban, hogy mostantól „A legbiztonságosabb város” címet viselő Sopron lakói még inkább odafigyelnek a közlekedési szabályok betartására, a gyalogosok védelmére. Az alapítvány támogatásából a forgalmasabb gyalogátkelőhelyeken a jelzőlámpákra a vakok és gyengénlátók közlekedését megkönnyítő megkülönböztető jelzéseket helyezünk el.” – nyilatkozta Abdai Géza alpolgármester.

„A sebességjelző telepítések megkezdésekor nem is gondoltuk, hogy milyen összefogást és elismerést vált ki alapítványunk akciója. Szülők, iskolavezetők, tanárok, helyi lakosok gratulálnak nekünk, a rendőrség pedig folyamatos támogatásáról biztosít bennünket. Jó érzés, hogy tehetünk valamint, fel tudjuk hívni a figyelmet egy-egy problémára, és okosan jutalmazni is tudjuk a felelős állampolgári viselkedést. Büszke vagyok arra, hogy a Generali a Biztonságért Alapítvány díjat alapított. Ez a díj elsősorban a soproniakat, de velük együtt minden hazai autóst kötelez, hiszen a biztonságos közlekedés mindannyiunk felelőssége.”– nyilatkozta Papp-Váry Borbála a díjátadón, a Generali a Biztonságért Alapítvány képviseletében.