CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2009. október 22., csütörtök 16:07


Átadták a város első műfüves pályáját

Átadták a város első műfüves pályáját


A Lackner Kristóf Általános Iskolában ünnepélyes keretek között avatták fel ma a legújabb OLLÉ-OMV Pályát, amelynek építését Sopron pályázati önrész biztosításával támogatta.

A délelőtt átadott műfüves grund pálya tökéletes helyszín az aktív kikapcsolódáshoz, a testedzéshez, a hasznos szabadidős tevékenységre. A mintegy 600 gyermeket számláló iskola egyébként is nagyon sportos intézmény: itt tanult többek között Babos Gábor többszörös magyar válogatott, és Csiszár Ákos egykori NBI-es labdarúgónk is. Az intézmény tagja a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetségnek.

A pálya ünnepélyes átadásán Forrás Béla iskolaigazgató kiemelte: fontosnak tartja és örül, hogy a recesszió ellenére is áldoz Sopron a létesítményfejlesztésre, amit külön megköszönt a városvezetésnek. Az önkormányzat a program mellé állt, és a szakmai véleményeket tartva szem előtt a legmesszemenőbben támogatta azt, hogy elkészüljön a legmodernebb sportlétesítmények egyike a városban - hangsúlyozta az iskolaigazgató.


- A sport ünnepét üljük most – fogalmazott Jakab Zoltán az MLSZ képviseletében, aki hozzátette: ez a pálya a kicsik, a nagyobbak és a környék felnőtteinek is sok örömet szerez majd, és azt is reméli, hogy még sok vállogatott futballista kezdheti el ezen a helyszínen a sportkarrierjét.

A Jereván önkormányzati képviselőjeként, és a műfüves pálya megvalósítását szorgalmazóként, Varga Szabolcs is megköszönte a környéken lakók nevében, hogy az ,,ép testben, ép lélek” –mondásnak segít érvényt szerezni az Ollé-program együtt az önkormányzattal, hogy a helyiek edzettsége, egészségi állapota, erőnléte javuljon a sportolás által.


Abdai Géza, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere dicsérő szavakkal nyilatkozott az MLSZ pályaépítő kezdeményezéseiről, hangsúlyozva, hogy mennyire lényeges figyelni a gyermekek egészségére, lehetőséget biztosítva nekik a folyamatos mozgásra, sportolásra.

- Az új létesítménnyel gazdagodott a Jereván lakótelep és a város is- hangsúlyozta Abdai Géza.

A megépült pályák közül az egyik legmodernebb valósult meg, amely elsősorban labdarugó-pálya, de használható másfajta sportra is, valamint télen is.

- Ez egy olyan lehetőség, amely lehet, hogy jövőre már nem adatik meg, hiszen a kormányzati elvonások csak a Lackner-iskolától 15 millió forintot vesznek el, ami megkérdőjelezi a jövő évi fejlesztések lehetőségét - tette hozzá Sopron alpolgármestere.


A köszöntőket követően nagyon színvonalas műsort adtak elő a város diákjai, majd a város általános iskoláinak gyermekcsapatai avatták fel a pályát. A rendezvény zárásaként kiállítás megnyitóra került sor az iskola aulájában: „Az OLLÉ grund pálya építésének nyomon követése” címmel a pályaépítés során készült fotókat láthatják még egy hónapon keresztül az érdeklődők.





BTÉ