CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2009. november 18., szerda 17:40


Átadták a „Heineken Hungária Sopronért” program adományát

Átadták a „Heineken Hungária Sopronért” program adományát

Internetes szavazással döntöttek arról a soproniak, hogy a kétmilliós adományt idén a Rösch Frigyes Sopron Város Tűzvédeleméért Alapítvány kapja.


November 15-én zárult le a szavazás, amelyen eldőlt, hogy a melyik szervezet kapja a Heineken Hungária által meghirdetett jótékonysági program kétmillió forintos támogatását.

Az akcióban közel 40 ezer szavazat érkezett a résztvevő alapítványokra és egyesületekre.

A Heineken Hungária Zrt. Sörházában tartott ünnepélyes eredményhirdetésen ma vehette át a kétmilliós adományt a soproni nyertes, a Rösch Frigyes Sopron Város Tűzvédeleméért Alapítvány.

Az eseményen, az akció fővédnökeként részt vett dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere és Diós László, a cég vezetője, továbbá az internetes szavazás első három ,,helyezettje”: a Sopron Városi Fúvószenekar és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportjának képviselői.

Dr. Fodor Tamás kiemelte: Sopronban a mecénatúrának, amely mindig is kivette részét a közfeledatok támogatásában, komoly hagyománya van. Mind a három pályázó szervezet támogatásra érdemes, hiszen olyan feladatokat látnak el, amely a köz szolgálatát jelenti – tette hozzá Sopron polgármestere.

Diós László sikeresnek nevezte az akciót, amely azt is üzeni, hogy a cég a helyi közösséghez kötődik, annak támogatását fontosnak tartja. A nyertes alapítvány mindösszesen 69 szvazattal előzte meg a második helyen végzett Sopron Városi Fúvószenekart – hangzott el az ünnepélyes átadás alkalmával.

Az alapítványt képviselő Fejes Zoltán – mielőtt az adományt átadta Csuka Zsolt, városi tűzoltóparancsnoknak – elmondta: ennyi pénzhez az utóbbi 15 év alatt még nem jutott az alapítvány.

BTÉ