CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2009. november 27., péntek 15:07


Utolsó segélykiáltás Sopron érdekében

Utolsó segélykiáltás Sopron érdekében

A soproni önkormányzat Fidesz-KDNP frakciója arra kéri Kránitz László soproni listás MSZP-s országgyűlési képviselőt, hogy ne szavazza meg hétfőn a parlamentben a soproni embereket és intézményeket sanyargató költségvetést. Ne árulja el a soproniakat! – fogalmazott mai sajtótájékoztatóján Rádonyi László, a soproni önkormányzat képviselőtestülete Fidesz-KDNP frakciójának vezetője.

Rádonyi László kifejtette: a 2010-es költségvetés veszélyes az emberekre, családokra, intézményekre, szervezetekre, önkormányzatokra. A szocialisták – ide értve a soproni szocialistákat is – nyolc év alatt válságos állapotba vitték az országot és Sopront is. A 2010-es költségvetéssel tulajdonképpen ,,megkoronázzák” 8 éves ténykedésüket, amellyel mély gödörbe vitték az országot.

A költségvetési törvény megszavazásakor a parlamentben a képviselők arra is ,,igent” mondanak, hogy a jövő évben mivelünk fizettetik meg a számlát – tette hozzá Rádonyi László.


Ezért Sopron város szeptemberi közgyűlése határozatban kérte a soproni képviselőket, hogy ne támogassák ezt az embereket megnyomorító költségvetést.

A nyugdíjasoktól elvettek 80 milliárdot a 13. havi nyugdíjjal, elvették a közalkalmazottak 13. havi illetményét, a szocpol-támogatást, megcsonkították a GYES GYED intézményét. A tömegközlekedéstől 40 milliárdot vettek el. A távhőtámogatást 2011-re megszűntetik, ez is a legszegényebbeket sújtja. Bevezetik az ingatlanadót, minden 30 M Ft-ot meghaladó ingatlanra, ami sok soproni embert veszélyeztet. A köztelevíziótól elvettek tíz milliárd Ft-ot, megbüntetik azt a közintézményt, ami a nyilvánosság a demokrácia a kultúra, a tájékoztatás egyik alapvető letéteményese – sorolta Rádonyi László.

- Ez kicsinyes bosszúállás! – tette hozzá.

A soproni intézményektől a szocialisták 2010-es költségvetése 400 millió forintot vesz el.

Rádonyi László rámutatott: A soproni Erzsébet kórházat ellehetetlenítették azzal, hogy csak ebben az évben elvettek 300 milliárd forintot. A hatalmas infláció következtében 400 milliárd forintos veszteség keletkezik csak az önkormányzati intézményeknél.

A soproni frakcióvezető hangsúlyozta: A költségvetés legnagyobb vesztesei az önkormányzati intézmények, az iskolák, a kórházak.

- Ezért kérte a közgyűlés és kérjük most is különösen Kránitz László képviselő urat, hogy ne szavazza meg a soproni iskoláktól, óvodáktól, bölcsődéktől, kórháztól ezt a pénzelvételt, és ne okozzon csalódást azoknak a választóknak, akik őt a parlamentbe küldték – hangzott Rádonyi László kérése. A politikus hozzátette: Kránitz Lászlónak politikusként, talán ez az utolsó lehetősége arra megmutassa: párthűségénél fontosabbak az emberek.
(sopron.hu)