CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2009. december 02., szerda 21:19


Eszmecsere a város, az ország, a gazdaság állapotáról

Eszmecsere a város, az ország, a gazdaság állapotáról

Sopronban járt Pelczné Dr. Gáll Ildikó, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke (Fidesz), aki a soproni városházán tett látogatása alkalmával eszmecserét folytatott Firtl Mátyással, Sopron és térsége országgyűlési képviselőjével (Fidesz-KDNP), és a város vezetésével, dr. Fodor Tamás polgármesterrel, Abdai Géza és dr. Simon István alpolgármesterekkel.

A megbeszélésen a Fidesz alelnöke tájékozódott Sopron és térsége gazdasági helyzetéről, a megoldandó helyi feladatokról, a rövid- és hosszú távú tervekről és fejlődési lehetőségekről, illetve elemezték azt a helyzetet, amely elé a kormánynak – az önkormányzatokat sújtó – , 2010. évi költségvetése a várost állítja.

A megszorítások nem vezetnek megoldásra, az országot és településeit a válságból egy új költségvetés megalkotása vezetné ki, gazdaságfejlesztő és-intézkedésekkel együtt - hangzott el a találkozón.


A városházán folytatott találkozót követően Pelczné Dr. Gáll Ildikó a Nyugat-magyarországi Egyetem Területfejlesztési Szabadegyetemének volt a vendége. A Miskolci Egyetem intézetvezetője, egyetemi docens a KTK aulájában fejlesztéspolitikai témában tartott előadást.


(sopron.hu)

.