CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2009. december 06., vasárnap 13:35


Adventi programsorozat kezdődött Sopronban

Adventi programsorozat kezdődött Sopronban

Idén új helyszín, a Várkerületen, a Rondella, vagyis a Bástya tér és környéke ad otthont a város adventi rendezvénysorozatának, amelynek ma tartották ünnepi megnyitóját.

A Várkerületen, a Bástya tér és a Mária-szobor közti részen több mint harminc faházat állítottak fel, ahol az illatos forralt bor és karácsonyi ételek mellett, ipar- és népművészek is árulják portékáikat és a város karácsonyfája is ennek a városrésznek kölcsönöz ezúttal sajátságosan ünnepváró hangulatot.

A színpadon a helyi általános iskolások és kulturális csoportok és rangos művészek egyaránt fellépnek az elkövetkező napokban. Szombaton a gyermeklátogatók Mikulás-vonaton a Mikulással is utazhatnak a vásártérről.


A soproni adventi programsorozatot Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője nyitotta meg. A megnyitó azó szerinti leirata itt olvasható.

- Az ünnep különbözés a többi naptól, abban is, hogy közösséget gyűjt maga köré. Hogy sok ismerőssel találkozhatnak itt, talán hosszú idő után. Talán ilyenkor több idő jut beszélgetésre, találkozásra is, egy-egy pohár forralt bor mellett, vagy egy-egy jó zeneszám alatt.

- Ezek azok a napok, mind azt is szolgálják, hogy a szórakozáson, a pihenésen túl, a nehezebb napokra is felvértezzük magunkat erővel. A régi időkben a betlehemezés, a fenyődíszítés együttes élménye adta a barátok a rokonok összetartozásának alkalmait. Mára ez sokat változott, de az, hogy ilyenkor jó nekünk együtt lenni, hogy az igazi közösség szeret együtt lenni: nos, ez nem változott semmit.


Amikor pedig az ajándékokat kínáló kézművesek portékáit látjuk, akkor ne feledjük: az ajándék eredendően azt a szándékot tükrözi, hogy örülök annak, hogy van olyan, akivel megoszthatom, azt ami nekem adatott, ami akár az enyém is lehetne, de én megosztom mégis mással - fogalmazott Firtl Mátyás, aki nagyon sok, másokkal is megosztható élményt, szívből jövő, őszinte ajándékot, örömöt és szeretetet kívát mindenkinek az elkövetkező időszakra.

A megnyitót követően dr. Fodor Tamás polgármester átadta az okleveleket és ajándékokat mindazoknak a diákoknak, akiknek rajzaikból – a meghirdetett pályázat szerint – állították össze az idei szabadtéri adventi naptárat.

Sopron polgármestere az eseményen átadta a Pro Kultúra Sopron által meghirdetett Betlehem-verseny díjait is.


(sopron.hu)