CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2010. április 02., péntek 10:31


Dunaújvárosi főiskolás lett hazánk első NetMiniszterelnöke

Dunaújvárosi főiskolás lett hazánk első NetMiniszterelnöke

Lezárult a Legyél Te Magyarország NetMiniszterelnöke című kampányverseny, melyet április 1-én tartottak meg reggel nyolc órától éjfélig.

A legtöbb online szavazatot kapott Horváth Dávid, a Dunaújvárosi Főiskola hallgatója, kimagasló eredménnyel végzett, a nyolc döntőbe jutott jelölt és kampánycsapataik pedig összesen több mint kilencezer szavazót ösztönöztek voksolásra a legyelte.hu oldalon keresztül. A 18 és 24 év közötti fiatalok számára rendezett verseny legjobbja többek között az online népszavazás bevezetésével kampányolt.

A hetivalasz.hu és a Média Hungária konferenciairoda közös játékának első helyezettje Horváth Dávid lett, programja pedig a www.netokracia.hu oldalon megtalálható. A 2010 a NetOkrácia éve! címet viselő kampányban arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy az internet közössége pártok feletti, tudatos és összetartó. Véleménye szerint eljött az idő, hogy a több mint négymillió hazai internetezőből a csaknem 3,5 millió szavazó jogú állampolgár online is kezdeményezhessen népszavazást, vagy csatlakozhasson a már meglévőkhöz. Támogatja továbbá a közművesített mobilinternet létrehozását, az elkövetkezendő egy évben pedig civil kezdeményezőként kívánja megvalósítani kitűzött céljait.

A 2009 októberében indult, kétfordulós kampányverseny során a szervezők több napos felkészítő tréninget tartottak a résztvevőknek a kampányolás műhelytitkairól, a fiataloknak pedig a programjuk kidolgozása mellett a szavazók mozgósítására és meggyőzésére is figyelmet kellett fordítaniuk. Aktív kommunikációt folytattak a közösségi nettereken, kihasználták az internet innovatív, legújabb trendeket tükröző kommunikációs eszközeit.

Forrás: EduPress