CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. március 03., péntek 00:00


..a remény tovább él.

GYSEV-RINGA-BRNO 74:67

EUROLIGA NEGYEDDÖNTŐ NŐI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS:

GYSEV-RINGA - BK GAMBRINUS BRNO 74:67 (43:33)


A negyeddöntő második mérkőzésén a GYSEV-RINGA megszerezte a titkon remélt győzelmet és ezzel ébren tartotta a reményt a "final four"-ba jutásra. Persze ehhez a Brnonak is lesz egy-két szava, ugyanis a mindent eldöntő harmadik mérkőzést Brnoban játszák.

Nagyon jól kezdett a hazai társaság és magabiztos védekezéssel és támadással megszerezte a vezetést és már ki sem adta a kezéből. Először Mandic és Hollósy volt eredményes és az ő kosaraikkal biztos 16:9 arányú vezetésre tettek szert a 8. percben. Gyakori cserékkel Armaghani frissen tudta tartani csapatát és ez magabiztos vezetést eredményezett. A 13. percben 23:16, majd a 18. percben 36:31 volt a különbség, amikor a felzárkózó vendégeket Poto három duplája állította meg és a félidőre a megnyugtató 10 pontos különbség alakult ki.

A második félidőben fokozódott a harc, de látszott, hogy Mandicék elszántsága töretlen és győzelmüket nem tudták a nagyhírű vendégek kérdésessé tenni. Mandic továbbra is bátran és jól dobott és ehhez jött Vilipic meglepő dobóteljesítménye. Olyat produkált, amit ritkán láttunk tőle, 4-5m-ről dobott pontos tempókat, mozgásból célzott pontosan és remekül küzdött. De a többiek is kitettek magukért, Poto és Eördögh mezőnymunkája, jókor dobott kosarai sokat jelentettek. Kár, hogy Radnóty és Donkó bátortalanok voltak és a végjátékban egy-két eleminek tűnő hiba is belecsúszott a játékba, mert ez a győzelem tíz pont fölötti is lehetett volna, ami a harmadik találkozóra is mély nyomokat hagyott volna a Brno csapatában. No de így is szép volt és reményekkel utazhat a csapat egy hét múlva Brnoba.

GYSEV: POTO 11/3, EÖRDÖGH 9/3, MANDIC 22/6, Hollósy 6, VILIPIC 19, Cs: DÉNES 5/3, Donkó -, Radnóty 2. Edző: Saeed Armaghani.

BRNO: Hamzová 7, BOGOJEVIC 19, MACHOVÁ 11/6, Vodicková 7, SZTYEPANOVA 8, Cs: Vecerová 9, Kameniková -, Vitecková 6. Edző: Jan Bobrovsky.

Tvordy György