CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

1999. április 26., hétfő 00:00


GYSEV-RINGA-PVSK-MIZO 64:57

GYSEV-RINGA-PVSK-MIZO 1:0

NÕI KOSÁRLABDA DÖNTÕ:
GYSEV-RINGA - PVSK-MIZO 64:57 (34:34)


Nagyszerû mérkõzést láthatott a rekord számú nézõ. Sok pécsi szurkoló is elkísérte kedvenceit és sportszerû buzdítást mutattak be, ami eltörpült a soproniak szurkolása mellett. A csapatok nagyszerûen küzdöttek és magas színvonalú mérkõzés alakult ki. Az elsõ percekben a pécsiek jutottak néhány pontos vezetéshez, amit sikerült megfordítani fõleg Balogh Judit igen pontos játékával. Végig embert fogva védekeztek a csapatok és nagyon szívósan látták el feladatukat. Feltûnõ volt, hogy a soproniak milyen bátran cseréltek és keresték a legjobb formában levõket. Ezen kívül az is meglepõ volt, hogy Orekhova kezdett, de néhány perces játék után a cserepadra került és már nem is játszott többet. Az elsõ félidõ nagy részében kiegyenlített játék folyt, amit hûen tükröz az eredmény is.

A második félidõben az elsõ kosarat a Pécs szerezte, de ezután soproni eredményes támadások következtek és hamarosan hét pontos különbséget mutatott az eredményjelzõ. Ez sokáig megmaradt, majd vészesen fogyni kezdett. Volt egy idõszak, amikor 5 percig a hazaiak nem tudtak pontot dobni. Egy pontra csökkent a különbség, de innen ismét sikerült elhúzni és másfél perccel a vége elõtt megint kilenc pontos volt a GYSEV-RINGA elõnye. Innen már csak az eredmény tartására törekedtek a soproni hölgyek, bár néhány bosszantó hiba - labda eladás - csúszott a játékba, de ezt a pécsiek nem tudták kihasználni. Ekkor fõleg három pontos kísérleteket tettek, de ezek célt tévesztettek.

A mérkõzést befolyásoló tényezõk közé tartozott, hogy Balogh végig nagyon magabiztosan játszott és amikor kellett fontos pontokat dobott. Társai nagyon jól küzdöttek és felváltva hozták pontjaikat: voltak Bajkusának, Béresnek, Kurtinaitienenek, Aniticsnek jó dobásai, amik nélkül nem lehet nyerni. A bírók végig következetesen kézben tartották a mérkõzést és a döntõhöz méltóan fújtak. Folytatás szerdán Pécsett.

A GYSEV-RINGA kosár dobói: Balogh 27/6, Anitics 12/6, Béres 12, Kurtinaitiene 4, Bajkusa 9/3.