CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

1999. november 01., hétfő 00:00


Az Ászok első idegenbeli győzelme

Paksi Atomerőmű-Soproni Ászok KC 61:67

NBI A CSOPORT FÉRFI MÉRKŐZÉS:

ATOMERŐMŰ SE - SOPRONI ÁSZOK KC 61:67 (32:34)


Olyan jól jött ez az idegenbeli győzelem, mint éhezőnek egy falat kenyér. Az Ászok az igen gyenge rajt után végre kezd magára találni és ez főleg Pavicevic érkezése után mondható el. A soproni szurkolók várják a jó híreket a csapatról, hiszen örülünk a női csapataink eredményeinek, de azért a jó férfi kosárlabda az igazi!

Pedig a mérkőzés nem úgy indult, hogy sok babér fog teremni a vendégeknek a paksi tornateremben. Lukminas szórta a kosarakat és 14:2-re elhúzott a hazai csapat. Szerencsére ekkor megtalálta a soproni társaság azt a szoros védekezést, amellyel hibázásra kényszerítette az Atomerőmű játékosait és az egyre jobban dobó Pavicevic és Alexe, valamint a tábla alatt jól dolgozó Csaplár-Nagy és Stan lendületével kiegyenlített lett a mérkőzés, sőt a félidő végére a vezetést is átvették Greenék.

A második félidőben hatalmas harc alakult ki a pályán és egyik csapat sem tudott 3 pontnál nagyobb különbségre szert tenni. A soproniak kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtottak és Green is fontos időben dobott pontokat. Ha az Ászok játékosai a büntetőket eredményesebben értékesítették volna, akkor nagyobb különbséggel is nyerhettek volna. Azért a végére hat pontos különbség alakult ki és ezzel nagyon fontos két bajnoki ponthoz jutott a Soproni Ászok KC.

A Soproni Ászok KC kosárdobói: PAVICEVIC 16/3, ALEXE 14/3, GREEN 17, Stan 10, CSAPLÁR-NAGY A. 10.