CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

1998. október 02., péntek 00:00


"Krasznai-Kupa győztes a GySEV-Ringa!"

Krasznai-Kupa győztes a GySEV-Ringa

Jól sikerült a nyári felkészülés csapatunk számára. Kilenc előkészületi mérkőzésből nyolcat megnyertünk, és a Krasznai Kupán is győztesen hagyták el a lányok a sportcentrum küzdőterét, a zárómérkőzésen legyőzve a Soproni Postás együttesét.
A magyar bajnokságot is győzelemmel kezdte a Gyesev-Ringa. Az első mérkőzésen az OSC-Közgáz együttesét győztük le meggyőző fölénnyel, ám a mutatott játék még hagyott kívánnivalót maga után. A szurkolókat szállító autóbusz sajnos Kapuvár térségében elromlott, így a leghűségesebbek nélkül játszotta idei első mérkőzését a csapat. A végeredmény: 89:55.
A bajnokság második mérkőzésére -amely egyben a GYSEV-Ringa szezonnyitó mérkőzése is volt - a Soproni Postás ellen került sor. A mérkőzés előtt újab sztárvendéget köszönthettünk a Sportcentrumban. Hevesi Tamás adott jó hangulatú koncertet, majd az SVSE utánpótlás játékosainak sorfala között köszönthettük az idei év csapatát. A rangadót nagy küzdelemben végül biztosan nyertük 56:50 arányban. A mérkőzés legjobb játékosa Balogh Bubu volt. Dobott 18 pontot, 41%-al szerzett 9 labdát, 2 lepattanót, kiharcolt 7 személyit és mindössze (1)-et kapott. Teljesítménye ezen a napon 27 IBM pontot ér. Figyelembe véve a tényt, hogy Bubutól mindez igazán nem kiemelkedő teljesítmény, bízhatunk abban, hogy lesz ez még sokkal jobb is.
A mérkőzésen Béres és Hollósy egyaránt 8-8 pontot dobott, Timi hozzá 5 szerzett labdájával tűnt ki. Idei harmadik mérkőzésünket Kecskeméten játszottuk, ahol 29:34-es(!) félidő után 62:45 arányban sikerült begyűjteni idei harmadik győzelmünket.
A mérkőzésre nem lehetnek túl büszkék a lányok, hiszen az első félidőben jó leckét kaptak lelkesedésbőll, akaraterőből a Török Zita irányította és Kovács Andi vezérelte kecskemétiektől . A második félidő végre már igazi kemény védekezést hozott, hiszen a 22. és 40. perc között(!) csupán Farkas Ancsa tudott egy lecsorgó labdát a gyűrűbe juttatni, valamint Török Zita talált be az utolsó másodpercekben a hárompontos vonalon túlról.
Összességében megállapíthatjuk, hogy a csapatépítés még közel sincs abban a fázisban, amiben tavaly volt. Armaghani Saeed szavaival élve, még nincs meg az a szikra ami berobbanthatná a jelenleg békésen szundikáló csapatot. Ne felejtsük azonban el, hogy az 5 új játékos személyén túl Kurtinaitiene sérülése és újbóli visszaépítése a csapatba a bajnoki nyitány utáni időszakban is tovább tart.
Végezetül néhány adat a felkészülési mérkőzések összegzéséről: 9 mérkőzés alapján:legtöbb pont: Balogh 175, Béres 126, Anitics 106 Assziszt: Orehova 41, Anitics 31, Bagoly 30. Szerzett labda: Radnóty 30 Béres 27, Balogh 20.

Molnár Balázs