CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

1998. november 06., péntek 00:00


Kick-Box OB

Kick Box Full Contact Magyar Bajnokság, Sopron



 
Vasárnap délután egy csomó mindent lehet csinálni, kutyát sétáltatni, levinni a kölköt, hogy tanuljon meg végre rendesen focizni, avagy szülői akarattal szembeszegülni, és estig nyomatni az Unrealt. Lehet csendesen heverészni is a kanapén. Próbálgatni az algopirin,a narancslé és a hűtött kefír változó arányú keverékeit. Én az utóbbit kultiválom.
Namármost, lehet teljesen mást is tenni. Különösen ha ez a vasárnap 1998. 11. 1-re esik. Akkor le kell sétálni az Egyetemi Sportcsarnokba, és nézni ahogyan a különböző felkészültségű és súlycsoportú Kick-Boxerek gyilkolják egymást.
   Full Contact OB döntő, Sopron, a Blue Tropical Kick-Box SE és a Polgármesteri Hivatal Felügyeleti Csoprotjának szervezésében. A full contact azt jelenti hogy meg is ütik egymást, izombul, a többi érthető. Délután kettőtől este hétig roppannak a csontok, feszülnek az izmok, freccsen a vér, torzulnak az arcok. Se. Az első két-három  óra közepesen unalmas, pehelysúlyú gladiátorok gyepálják egymást. Tiszta Semi Contact bajnokság. Legalábbis ha a Kedves Néző Steven Segalon, meg ilyeneken nevelkedik. Egy-két kávé a büfében, feltűnésmentes eltűnések, dögunalmas és a szinkronra vélhetően egyáltalán nem törekvő dancerek előadásai kavarognak. Telik az idő, lassan kúszik a súlycsoport felfele, férfi 81 kg alatt semmi félelem, semmi izgalom. Felette akár már érdeklődni is érdemes. De még itt sem folyik a vér, pedig már arra szomjaznék, dehát ez nem az a hely, nem az a sportág.
   A sportág tipikusan amerikai, olyan hogy ülök a TV előtt, mert az jó, alapvető ütései és rúgásai a karatéból származnak. Nem használhatóak viszont a könyökütések, a térd-, illetve a sípcsontrugások. A versenyzőknek legalább 15 éveseknek és 45.36 kilónál nehezebbnek kell lenniük. A ring 6.1 vagy 7.3 méteres lehet, a padló anyaga lehet gumi, vagy puha szövet, vastagsága legalább 3.7 cm, magassága 1.22 cm. A kesztűk három csoportba sorolhatóak; 132g, 227g, és 284 g. A versenyzők nem viselhetnek ékszereket, fém tárgyakat, hosszú hajat, nem használhatnak vazelint. Rövid arcszőrzet megengedett, puha anyagból készült kötések megengedettek, ágyékvédő kötelező. Elvileg.
 
Eredmények:

Férfiak:

51kg Aburkó Gábor (Beremendi Építők SE) 3:0
  -Kiss Gábor (Pécsi DOZSO SC)
54kg Rebrei József (Nyíregyíházi Kick-Box SF)
  -Juhász András (Szegedi Combat SC)   1:2

57kg Vécsei László (Debreceni lófasz)
  -Szabó Zsolt (Nyíregyházi Kick-Box SE)  3:0

60kg Kőrösi Tibor (Szolnoki Kick-Box SE)
  -Tóth István (Nyíregyházi Kick-Box SE)  2:1

63,5kg Bugyik György (Komlói LTE)
  -Árvai Róbert (Hunyadi In-Kal SE)   3:0

67kg Stricz Olivér (Szegedi Combat SC)
  -Csernus Krisztián (Pécsi DOZSO SC)  3:0

75kg Meiszter Gábor (Szegedi Combat SC)
  -Jorcsák József (Pécsi DOZSO SC)   0:3

81kg Tiszai Mihály (Nyíregyházi Kick-Box SE)
  -Kelemen Zsolt (Nyíregyházi Kick-Box SE)
   sérülés miatt feladta

86kg Lipcsei Miklós (Nyíregyházi Kick-Box SE)
  -Sárközi Attila (Pécsi DOZSO SC)   0:3  

91kg Sárosi Zsolt (Pécsi DOZSO SC)
  -Haraszti Mihály (Nyíregyházi Kick-Box SE) 2:1

Nők
 

48kg Borosi Erzsébet (Beremendi Építők SC)
  -Szabó Krisztina (Pécsi DOZSO SC)

52kg Kvempt Réka (Esztergomi TC)
  -Karsai Magdolna (Szegedi Combat SC)  3:0

56kg Szuhvai Zsuzsanna
  -Szűcs Veronika (Szegedi Tigers SE)   3:0
 

 

Ha Ön is szeretne  Kick-Box Bajnok lenni, az első lépéseket a Lachner Kristóf Általános Iskolában teheti meg, hétfői, keddi, pénteki napokon 17.30-tól 19.00-ig, csütörtökön 19.00-tól 20.00-ig.