CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. január 28., péntek 00:00


Újabb megalázó vereség

Pécs-GYSEV 59:40

MAGYAR KUPA NÕI KOSÁRLABDA MÉRKÕZÉS A LEGJOBB NÉGY KÖZÉ JUTÁSÉRT:
MIZO-PVSK - GYSEV-RINGA 59:40 (37:28)
 
 

A mérkõzés elõtt már egy veszteség érte a soproniakat, ugyanis Eördögh térdsérülés miatt nem játszhatott. Az elsõ félidõben sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, azonban már ekkor kitûnt, hogy a centerek között
nagy a különbség. Míg Vilutyte és Tuvics eredményes volt, addig Vilipic nagyon passzív és eredménytelen maradt. A Mandic - Dénes cserével a vendégek védekezése javult, de sajnos Dénes is hamar lesérült, s a félidõ végére a 9 pontos különbség már kialakult.
Soproni szempontból sajnos a második félidõ sem tartogatott kellemes meglepetést, mivel az addig eredményes Poto is elfáradt és nem tudott pontjaival segíteni, s nem volt senki sem, aki helyettesítette volna. Így fordulhatott elõ, hogy a GYSEV a második félidõben mindössze 12 pontot dobott. Ezzel, valószínû, negatív csúcsot állított fel. Sajnos, az idei, pécsiekkel szembeni negatív mérleg tovább romlott. Nem látszik semmi Jó kifogás a rossz és lélektelen játékra. Még azt sem lehet mondani, hogy jó, jó ez csak egy kisiklás volt, mert az utóbbi idõben egyértelmû a mélyrepülés. Látszik valahol a fény az alagút végén? Mi még nem látjuk.
A visszavágóra február 2-án kerül sor Sopronban. Talán akkor derengeni fog valami. Egy szurkoló mindig optimista.

Pécs: Iványi 8, Ujvári 9, CSÁK 15/3, VILUTYTE 16/6, TUVICS 9, Cs: Anitics 2, Darida, Edzõ: Rátgéber László.

GYSEV: POTO 15/6, Donkó 6, Mandic 5/3, Béres 4, Vilipic 2, Cs: Hollósy -, Dénes 6, Radnóty 2, Edzõ: Saeed Armaghani.

Tvordy György