CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. február 21., hétfő 00:00


Szuper rangadó a Sportcentrumban

Soproni Postás - GYSEV-RINGA 69:81

NBI A CSOPORT NÕI KOSÁRLABDA MÉRKÕZÉS:

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - GYSEV-RINGA 81:69 (46:49)


Nagyszerû mérkõzést vívott egymással a két soproni csapat. Azt hiszem az ínyencek igényét is kielégítette a mutatott játék, ami ha nem is volt tökéletes, de átélhettük az izgalmas, szép játék örömét és a kiegyenlített erõk változatos taktikai csatáját. Mert nem csak a játékosok a pályán, hanem az edzõk az oldalvonal mellõl is megvívták külön csatájukat, amelybõl végül is a papírforma szerint is jobbik csapat került ki gyõztesen.

Az elsõ félidõ igazán magas színvonalú csatát hozott. A pályára lépõ Postás lányok mindegyike parádézott, míg a GYSEV-ben Hollósy nem tudott hibázni, a többiek már igen. Legtöbbször a Postás vezetett, volt ez a különbség 7 pontos is, de a GYSEV csak kiegyenlíteni tudott, vezetni nem. A Postás játékosai gyorsabbak voltak és mezõnybõl is és a tábla alól is magabiztosan dobtak. A félidõ vége felé Donkó és Delmis triplákkal szórakoztatták a közönséget. Vilipic nagyon akart és több elemi hibája mellett derekasan küzdött a pontokért és a lepattanókért. A lefújás pillanatában Donkó 3 pontosa alig tévesztett célt és így a Postás vonulhatott három pontos elõnnyel pihenõre.

A második félidõ is nagy iramban indult, azzal a különbséggel, hogy most a GYSEV játszott jobban és hamar átvette a vezetést. Ettõl kezdve már nem is adta ki a kezébõl a kezdeményezést és fokozatosan növelte elõnyét. Az edzõk nagy taktikai harcot folytattak. Mindketten megpróbálkoztak a zóna védekezés különbözõ fajtáival és a gyakori cserékkel próbálták játékosaikat frissen tartani. Ez a GYSEV-nek sikerült jobban és a Postáson a fáradtság jelei mutatkoztak. Sok labdát eladtak és a dobásaik is pontatlanok lettek. Feltûnõ volt, hogy az elsõ félidõben kiválót nyújtó Ambrus mennyire beleszürkült a mezõnybe és kihagyott négy személyi dobása is tõle szokatlan volt. Élményszámba ment Poto labdaszerzése - nem is egyszer - amint a centerek alacsonyra levitt labdáit "ellopta". A találkozó elõtt azt lehetett gondolni, hogy a GYSEV lesz fáradtabb a sûrû nemzetközi és hazai programja miatt, azonban nem így történt, mert a gyakori cserék miatt játékosai többet pihenhettek és mindig volt friss csereember. Végül is az egész mérkõzésen mutatott egyenletesebb teljesítményével a GYSEV-RINGA rászolgált a biztos gyõzelemre.

Soproni Postás: DELMIS 13/9, Fodor 10, SZEMERÉDI 16/3, Bíró 8, AMBRUS 13, Cs: Ördög 4, Englert 3/3, Szenes 1. Edzõ: Meszlémyi Róbert.

GYSEV-RINGA: POTO 6/3, Eördögh 10, Mandic 12/3, HOLLÓSY 16, VILIPIC 23, Cs: DONKÓ 11/9, Dénes 3/3, Edzõ Saeed Armaghani.