CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. március 24., péntek 00:00


Javuló játék Kecskeméten

Kecskemét-Soproni Postás 48:61

NŐI KOSÁRLABDA RÁJÁTSZÁS ELSŐ KÖR MÁSODIK MÉRKŐZÉS:

KECSKEMÉTI KC - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 48:61 (21:32)


Kecskeméten megszerezte második győzelmét is a Soproni Postás. Legközelebb vasárnap este hatkor a Sportcentrumban a harmadik mérkőzést is megnyerhetik, és ezzel a középdöntőbe juthatnak. Ez a kecskeméti találkozó volt a nehezebbnek ígérkező, azonban sikerült a lányoknak javulni a soproni első mérkőzés óta, és megmutatni, hogy valójában ők a jobbak a két csapat közül. Pedig a találkozó nem indult egyértelműen, mivel az 5. percben még 2:2 volt az eredmény. A védekezés egyre jobban összeállt, és ez hamarosan soproni előnyt jelentett. A 8. percben 8:4-et mutatott az eredményjelző - a 14. percben már 19:8-at. Ez a vendégeket megnyugtatta, a hazaiakat idegesítette. A 17. percben már 26:12 volt az eredmény. Főleg Szenes ponterős játéka érdemel említést. A félidei 11 pontos különbség sokat elmond a pillanatnyi formáról.

A kecskeméti csapat körüli anyagi nehézségek a második játékrészben is éreztették hatásukat, hiszen a 22. percben már 36:21 volt a különbség. Továbbra is jól védekeztek Szenesék, és a megszerzett labdákból könnyen szerezték kosaraikat. A mérkőzés vége felé már lélekben is feladták a mérkőzést a hazaiak; így fordulhatott elő, hogy a 37. percben már 60:42 volt az eredmény. A végjátékban minden csere pályára került, így is biztos vendég-győzelem született.

Kecskemét: Paradiz 9, Kovács 4, HERBSTER 11, Horváth 4, Dzsuver 6, Cs: Eperjessy 8, Vojnics 6, Fürész1. Edző: Novák Gábor.

Sopron: Delmis 4, SZENES 20/6, Fodor 4, BÍRÓ 14, AMBRUS 10, Cs: Bakai 2, Englert -, Veres 7, Szemerédi -, Ördög -. Edző: Meszlényi Róbert.

Tvordy György