CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

1999. augusztus 31., kedd 00:00


Forma 1 - Belga Nagydíj

Forma 1 - Belga Nagydíj
A belgiumi verseny napja és hétágra süt a nap, sõt még a startnál sem töri össze az autóját a fél mezõny!
Kérem szépen, biztos, hogy Belgiumban vagyunk?!
Igaz, nem ilyen békésen kezdõdik a hétvége: az edzésen szépen fogynak az autók, fõleg a BAR csapat két pilótája nem szeretné, ha szerelõik unatkoznának. Szombat estére nem marad ép autója a csapatnak, a gyárból kell két gépet hozniuk, hogy részt tudjanak venni a versenyen.
A rajtnál a két Mercedes kakaskodik egy kicsit, Couldhard az agresszívebb, így õ az elsõ, Hakkinen a második. A skót versenyzõ elõnye a 19. körben már olyan tetemes, hogy kerékcseréje után is az elsõ helyre tud visszaállni. Hakkinen is csak egy kört engedélyez Ralf Schumachernek a második helyen, hogy aztán visszaálljon a rendes kerékvágás.
A legtöbb versenyzõ kétszer cserél kereket, csak néhányan elégednek meg az egyszeri kiállással (Benetton, Williams és Villeneuve).
A verseny leggyorsabb körét Hakkinen autózza, de ez sem elég ahhoz, hogy megelõzze csapattársát.
A 32. körben Irvine jön vissza a pályára új gumikkal és majdnem ütközik csapattáersával, Saloval. Néhány kicsúszástól eltekintve más érdemleges nem történik; hacsak nem az, hogy Villeneuve, akiaz eddigi 11 versenyen mindössze 306 kört tudott megtenni, most végre be tudja fejezni a versenyt!
A 44. kör után a kockás zászló jelzi, hogy itt a vége. Ugyanaz a csapat ujjonghat, mint két hete, csak most Couldhard arat rajt-cél gyõzelmet Hakkinen és Frentzen elõtt. Negyedik Irvine, Ralf Schumacher és Hill elõtt. hakkinen nem igazán tûnik boldognak a második hellyel, õ arra számított, hogy a csapat kötelezi Couldhardot az elsõ hely átadására. Pedig bánatra semmi ok, hiszen így is átveszi a vezetést az összetettben Irvine elõtt.
Következik Monza, két hét múlva, valószínûleg már Michael Schumacherrel. Reméljük, izgalmasabb verseny elé nézünk, és az élen autózók sem azon fognak gondolkodni, hogy a közvetítés során a riporterek mit tudnak mondani.