CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

1999. január 28., csütörtök 00:00


Nõi sikerek, férfi vereség

Kupa eredmények

MAGYAR KUPA NÕI 8 KÖZÉ KERÜLÉSÉRT


GYSEV-RINGA - ZALA VOLÁN TE 94:38 (52:20)


A GYSEV-RINGA gyenge edzõmérkõzés szintû Kupa mérkõzést játszott a zalaiakkal a nyolc legjobb közé kerülésért. Szinte hihetetlen, hogy ekkora különbség legyen két azonos osztályban játszó nõi csapat között. Talán a szombati Pécs elleni mérkõzésre gyakorolhatták a követendõ taktikát a soproni lányok, bár egy ilyen gyenge partner még erre sem megfelelõ. A soproniak legjobb kosárdobói:Balogh 27/6, Orehova 12/3, Béres 19, Bajkusa 6, Dénes 7/3, Kurtinaitiene 14, Horváth A. 4, Radnóty 4, Dali 1.

FTC-DIEGO - SOPRONI POSTÁS-OMEGA TABAK 58:63 (32:44)


A soproni csapat újra nagyszerû gyõzelmet aratott az FTC otthonában. Az elsõ félidõben a Postás lányok magabiztosan játszva jelentõs elõnyre tettek szert. Az új szerzemény, Vilipics egyre inkább hozzáalakul a csapat munkához és ezáltal mind hasznosabbá válik. A második félidõben akadozott a soproniak támadás szövése, így a hazaiak beérték a vendégeket. Sajnos Eördögh, Fodor és Szenes is kipontozódott, de a cserék biztosították az 5 pontos elõnyt a soproni visszavágóra. A Soproni Postás-Omega Tabak kosárdobói: Fodor 6, Eördögh 14/12, Ambrus 14, Vilipics 22, Tóth 4, Bellovai 2, Englert 1.

MAGYAR KUPA FÉRFI LEGJOBB 8 KÖZÉ KERÜLÉSÉRT


SZEDEÁK-AKUTERM - SMAFC-PANNÓNIA MED HOTEL 80:65 (35:32)


Fárasztó utazás után jól kezdték a soproni egyetemisták a mérkõzést. 13 percig vezettek is a javuló védekezés és támadás vezetés eredményeként. A félidõ végére tudta csak a hazai csapat átvenni a vezetést. A zóna védekezés a második félidõben is eredményesen mûködött és hat perccel a vége elõtt csak 5 pont különbség volt. A végére elfáradt a SMAFC és így nyerhetett a hazai csapat 15 pont különbséggel. Az egy hét múlva lebonyolításra kerülõ visszavágón esetleg le lehet dolgozni ezt a hátrányt. A SMAFC kosárdobói: Pojbics 8, Palotai P. 15/3, Mogyorósy 20, Molnár 8, Kolonics 14.