CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

1999. március 08., hétfő 00:00


Háziranfadó

Házirangadó

Minden eddiginél nagyobb várakozás és médiacsatározás elõzte meg az újabb soproni házirangadót. A nézõszám (3000-4000 nézõ) igazolta is az elvárásokat, szépen megtelt a Matáv stadionja. Érthetetlen azonban, hogy megépült a relatív igényes és A 
szurkolásban nem volt hiánynyilván nagyon költséges betonkolosszus, oda azonban a rendezõk csak néhány öltöny-nyakkendõs kiválasztottat engedtek
fel.
A lelátón a hazai Claret Boys új, 6 méter hosszú, fekete-piros zászlót varratott a jeles nap alkalmából, míg a vendégoldalon rengeteg drapéria borította a kerítést, a kb. 2-300 fõs, javarészt fiatalokból álló táborban képviseltette magát a City Boys és a West Block.
A csapatok kivonulásakor az új sálakkal feldíszített West Block csíkokból és kartonokból készített látványt (SFAC - 1900 felirattal), közben ömlött a pénztárszalag és a konfetti. Ezzel egyidõben a City Boys tagjai beindítottak egy sûrû szürke füstöt. A gyorsan bekapott két gól hatására a SFAC szurkolói visszaestek, szinte csak a matávosok hangját lehetett hallani, akik extázisban ünnepeltek. A félidõ folyamán a SFAC végig alárendelt szerepet játszott, a Matáv azt csinált, amit akart. Ez a lelátói produkcióra is rányomta bélyegét, a szurkolók megkezdték mindenféle tárgyak pályára dobálását, valamint a célbadobást a biztonságiakra.
A mérkõzés elsõ góljaA második félidõ már javában zajlott, mire beindult a SFAC-oldal újabb látványa, ugyanis néhány ultra leragadt a sörösstandnál. Ùjabb monumentális szürke füst és görögtûz indult be, ismét a West Block és a City Boys kivitelezésében. Rögtön ezután a SFAC szépített, és óriási szurkolás kezdõdött. Az esõ megeredtével egyidõben a vendégek szinte megtáltosodtak.
Aztán egy hatalmas védelmi hiba hatására a Matáv egy szép góllal beállította a 3:1-es végeredményt. A szurkolók ettõl kezdve már csak egymást és egymás csapatát gyalázták, a kerítést amortizálták, és a gyenge biztonságiakat kihasználva a Matáv-játékosokat dobálták.
A meccs lefújásakor mindkét csapatot "Szép volt, fiúk!" búcsúztatta. Èrdekes közjáték volt, amikor az egyik SFAC-játékos, aki régebben a City Boys tagja volt, a kerítésre felugorva a fanatikusokkal együtt szidta az ellenfél csapatát.
Kivonuláskor - a feszült hangulatra való tekintettel - a rendõrök elszeparálták egymástól a két szurkolótábort. Igazi rangadóhoz méltó mérkõzést láthattunk.