CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

1999. augusztus 31., kedd 00:00


Szurkolói ankét a Matávnál

MATÁV SZURKOLÓK TALÁLKOZÁSA A JÁTÉKOSOKKAL

Az életben mindig vannak különleges pillanatok. Az egyik ilyen, amikor a szurkoló nem csak a pálya széléről látja kedvenc csapatát, hanem esetleg egy kellemes környezetben beszélgethet játékossal, edzővel és klubvezetővel. Elmondhatja észrevételét, baráti tanácsokat adhat és tisztázhatja a félreértéseket. Kristóf bácsi szerint- A nézőből lassan alakul ki a szurkoló. El kell telnie 4-5 meccsnek, hogy az emberek újra mérkőzésekre járjanak. Ha visszakanyarodunk az elmúlt évekhez eszünkbe, jut, hogy Sopronban buktak meg színészek és zenészek is egy-egy rendezvényen. -A szurkolók szerint ezzel a csapattal ez nem történhet meg az idei bajnokságban.

Az est előrehaladtával oldódnak a gátlások szurkolók és játékosok között. Felidézik az elmúlt meccseket. Mindenki szereti, ha egy mérkőzésen több gól születik, akkor a közönség lelkes, de az igazi focibarátok akkor sem keserednek el ha a játék kicsit lelassul, nyögvenyelőssé válik. A fanatikusabbak mindig ott vannak a pálya szélén, elkisérik csapatukat az idegenbeli mérkőzésekre, ezért elvárják, hogy a labdarúgók minden tekintetben kiszolgálják őket. Így történt az este is. Főszurkolóknak kijáró tisztelettel bántak a játékosok a megjelentekkel, pedig nem mindenki tudta, hogy találkozni fognak. Ez volt a meglepetés. Aztán történt mégvalami. Akármilyem hihetetlen dalra fakadt a társaság. Jó hangúak előnyben voltak. A Matávot utoljára akkor látták énekelni a törzsvendégek, amikor a SFAC ellen játszottak. A kitartóbbak tovább beszélgettek, közben elhangzott egy-két "taktikai tanács" is Kovács úrtól, amit a csapatnak és edzőjüknek szánt. Szerinte a Matáv Sc új szerzeményei beváltják a hozzájuk fűződő reményeket, így nagy esély van a feljutásra, és a Roth féle sikerszféra kitart 2000. Júniusáig.

Aki ott volt látta, hogy szükségük van egymásra. A csapat nem létezhet szurkolók nélkül a szurkolók, pedig nem tudnának meglenni csapatuk nélkül. Ezért fontos, hogy a jövőben egymás támogatását élvezzék, még akkor is, ha egy-egy alkalommal súrlódások alakulnak ki. Akár hazai, akár idegenbeli mérkőzésről van szó, aki szereti csapatát, kitart mellettük. Ők már megtalálták az egymáshoz vezető utat az est folyamán, de a végeredményre még várni kell egy kicsit, de a kitartóak biztosak a sikerben, hiszen tervezik a következő összejövetelt és a szurkolói klub hivatalos megalakulását.