CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

1999. augusztus 26., csütörtök 00:00


A Körmendnél maradt a kupa

A Körmendnél maradt a kupa

    A hölgyek vetélkedése után a férfiak is pályára léptek a 15. alkalommal megrendezett Krasznai-kupán, melyet meglepetésre a kupavédõ Körmend csapata nyert meg. Az a vasi együttes, mely az elmúlt hónapokban súlyos anyagi gondokkal küszködött, s kérdéses volt indulásuk a bajnokságban is. Szurkolóik hathatós segítségével azonban sikerült megmenteni a kosárlabda egyik fellegvárát. Úgy tûnik sikerrel.
     A torna végig izgalmas, látványos összecsapásokat hozott. Az élvonalbeli csapatokkal a SMAFC is fel tudta venni a versenyt, amely talán csak egyetlen rutinos játékossal rendelkezik, Molnár Csabával, de a fiatalok is jól szerepeltek. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a torna legjobb játékosa is a SMAFC gárdájából került ki. A végsõ gyõztes Körmend fiatal játékosai „rutinos rókákat" meghazudtoló játékkal vitték el (tartották maguknál) a kupát. Kifejezetten jó benyomást keltett a Fodor-Németh-Trummer trió, illetve az új idegenlégiós, Pokrajac, aki center létére a hárompontos vonalon kívülrõl is veszélyes volt az ellenfél gyûrûjére. A tornán talán csak az Albacomp csapata okozott némi csalódást, õk nem tudták azt a játékot nyújtani, amit az utóbbi idõben megszokhatott tõlük a közönség. Igaz, kulcsemberek távoztak Fehérvárról, de az érkezõk is jelentõs erõsítésnek tûnnek. Valószínûleg a rajtra már egy összeszokottabb Albacompot láthatunk. Remélhetõleg sok örömünk lesz a Soproni Ászok játékában is, akiknél sérülés miatt nem szerepelt az új adu, Rastko Cvetkovics. Úgy tûnik idén nyíltabb, látványosabb kosárlabdát fognak játszani, melyben kulcsszerepe lesz a közönség-kedvenc Ledon Greennek, és az új román légiósnak, Antonio Alexenek. Õk ketten jól megértették egymást a torna során. Nagy örömünkre a fiatalok sem vallottak szégyent, sõt közülük többen reményt keltõ játékot nyújtottak. A látottak alapján idén valószínûleg több, fontosabb szerep jut nekik.
    A mérkõzések jól szolgálták a felkészülést a bajnoki szezonra, látszott, hogy melyik csapatnak, miben kell még fejlõdnie, ha jól akar szerepelni az idén. Ez nem lesz könnyû senkinek sem, mert talán a tavalyinál is erõsebb, kiegyensúlyozottabb mezõny gyûlt össze. A nézõszám alapján elmondható, hogy a szurkolók is nagy várakozással tekintenek a szezon elé, rajtuk biztosan nem fog múlni a siker.

Eredmények

1. nap
BC Marc-Körmend - Albacomp-SZÜV 80-64 (41-32)
Soproni Ászok KC - SMAFC-Roto Elzett  68-44 (38-28)

2. nap
SMAFC-Roto Elzett - Albacomp-SZÜV  68-79  (26-40)
Soproni Ászok KC - BC Marc-Körmend 78-73 (41-39)

3.nap
SMAFC-Roto Elzett - BC Marc-Körmend 72-74 (35-40)
Albacomp-SZÜV - Soproni Ászok KC 75-72 (37-38, 68-68)

Különdíjak

Legjobb játékos : Mogyorósy Szilárd (SMAFC)
Legeredményesebb játékos : Antonio Alexe (SÁKC)
Legjobb soproni : Ledon Green (SÁKC)