CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

1999. augusztus 26., csütörtök 00:00


Szép volt lányok!

"Szép volt lányok"

      Ezeket a szavakat skandálta a szépszámú soproni közönség szombat este a soproni Sportcentrumban, miután véget ért a Magyarország-Norvégia barátságos nõi válogatott kézilabda mérkõzés. Lányaink parádés játékkal hét góllal gyõzték le az Európa-bajnok skandináv együttest. A mérkõzés elõtt a szakvezetõk elmondták ugyan, hogy mindkét csapat még a felkészülés elején jár, ez azonban cseppet sem látszott a mutatott játékon. Gyors leindítások, agresszív védekezés, szenzációs védések jellemezték a találkozót, amit kifejezetten élvezett a helyszínen tartózkodó mintegy 1300 ember. A lányok népszerûségére jellemzõ, hogy a csapatot még Dunaújvárosból is elkísérte egy kisebb szurkolói csoport.
       Már a bemelegítés is élményszámba ment a kosárlabdához szokott helyieknek, majd valamivel hét óra után kezdetét vette a csillagok csatája. Kezdetben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd mintegy tíz perc után felcsattant az elsõ igazi vastaps. A játék rövid idõ alatt lázba hozta a nézõket, a kik a kosárlabda rangadókon megszokott hangulatot varázsolták a csarnokba, abba a csarnokba, mely bizony szûkösnek bizonyult ehhez a rangos eseményhez. A nézõtéren egy tût sem lehetett volna leejteni. A szünetre 2 gólos elõnnyel fordult a magyar gárda.
     A második félidõt aztán ott folytatta, ahol az elsõt abbahagyta. A szimpatikus északiak ekkor már nem tudták felvenni a mieink ritmusát. Szebbnél szebb akciók futottak a pályán, különösen Farkas Ági és Lõwy Dóra voltak elemében, de meg kell említeni Pádár Ildi remek beállós játékát is, akit bizony ütöttek, vertek a "viking harcosok". Amikor pedig eljutott az Európa-bajnok norvég csapat a magyar kapuhoz, akkor útjukat állta egy fiatal gyõri tehetség, Pálinger Kati, akit egyszerûen nem lehetett becsapni. Hatalmas bravúrjai láttán egyre inkább elbizonytalanodtak Haltvik-ék, és végül hét gólos vereséget szenvedtek. A siker igazi csapatmunka volt, mely elsõsorban a remek védekezésnek, és kiugró egyéni teljesítményeknek köszönhetõ. Láthatóan Mocsai Lajos szövetségi kapitány is elégedett volt lányaival.
     Az utolsó két percben a közönség felállva, vastapssal köszönte meg a szenzációs estét mindkét csapatnak, mely még percekkel a lefújást követõen is zúgott. A szurkolók csak nem akartak távozni, a lányok pedig nem gyõztek integetni, meghajolni.
     Ez az este is bebizonyította, hogy városunkban igen is szükség lenne egy élvonalbeli kézilabda csapatra, több figyelmet és támogatást érdemelne ez a gyönyörû sportág.

Magyarország - Norvégia
27-20 (16-14)

 Sopron, 1300 nézõ V: Márczi, Skriba
 Magyarország : Farkas A. - BALOGH B. 4, NAGY A. 4, Kökény, Pádár 3,
 FARKAS Á. 6, LÕWY 5. Cs.: PÁLINGER (kapus), Simics 1 (1), Bohus 2,
 Deli 1 (1), Gaál, Pálffy, Siti 1. Szövetségi kapitány : Mocsai Lajos
 Norvégia : Nilsen - Eriksen, T. LARSEN 5 (1), Duvholt 1, Hilmo, Settem 3,
 Hausmann Cs.: Leganger (kapus), L. Larsen, Sorlie 2 (2), Hundvin 1 (1),
 HALTVIK 3, ROKNE 5 (2), Vikebo. Szövetségi kapitány : Marit Beevik.
      Hétméteresek : 4/2, ill. 6/5