CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

1999. március 19., péntek 00:00


ÓVODÁSOK FOCILABDÁVAL

ÓVODÁSOK FOCILABDÁVAL

Az utánpótlást nem elég korán kezdeni. A Matáv Sopron két éve indította el klubon belül az óvódás labdarúgást.

Az iskola tornacsarnoka túlságosan zajos egy délutánhoz képest. Az ide betévedő ember négy ötéves gyerekeket lát, ahogy rúgják a labdát. Sejber István felügyelete alatt két csoportnak van foglalkozása minden szerdán a Lackner Kristóf Általános Iskolában. A jövő focistái nagy szakértelemmel néha egy kis lazasággal, de odafigyelnek edzőjük szavaira, aki nincs könnyű helyzetben. Játékkal egybekötve kell tanítania a labdarúgást.





Az edzés első felében a labdavezetési gyakorlatok kapnak nagyobb szerepet, persze a kapurarúgást is gyakorolni kell, majd előtérbe kerül a játék.

A csapatokat minden esetben a csapatkapitány választja ki. Az éppen nem játszók pedig a felnőtt szurkolótábort meghazudtolva buzdítják társaikat. Egyedül talán az öltözködéssel van egy kis probléma, mert a mez karkivágása néha a nyakba kerül. Őket azonban ez nem érdekli, önfeledten játszanak mindenről megfeledkezve, hiszen győzni kell. Az eredményhirdetéskor mindenki elismerést kap, ki körömtapsot, kisebbtapsot és nagytapsot, mindenki helyezése szerint. A foglalkozás végén levezetésnek ismét játszanak. A kieséses játékban a legügyesebbek nyomdát vihetnek haza. Majd rohanás az öltözőbe, mert mindenkit vár a papája vagy a mamája, hiszen ők még csak négy és ötévesek, de a jövő nagy focistái lehetnek.

Cserta Judit