CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

1999. március 01., hétfő 00:00


SFAC - SZOLNOK 1:2

SFAC-Szolnok 1:2

Meglepõ módon (szezonkezdet, napos, száraz idõ) viszonylag kevesen jöttünk össze a Káposztás utcában, hogy megnézzük, mire jutott a SFAC a téli felkészülés alatt. A pálya a beharangozott rémhírek ellenére a játékra megfelelõ minõségû volt.
A nézõket és a kivonuló játékosokat egy kerítésen lógó üzenet fogadta: "Mindenki a József Attila utcába !". Ez a West Block szüleménye volt, és már a jövõ heti házirangadóra hívta fel a figyelmet.
Nagy kedvvel vetették magukat a csapatok a játékba, viszonylag alacsony színvonalon kiegyensúlyozott, lelkes játék folyt. A szerencsésebb fél az elsõ félidõben a SFAC volt, egy össze-vissza pattogó labdából sikerült gyorsan vezetést szerezni. A félidõ végéig aztán már nem sok izgalom maradt.
A második félidõben aztán egyre nagyobb nyomást gyakorolt a soproni kapura a Szolnok gárdája. A SFAC elég erõtlen játékot produkált. Nagy szerencse volt, hogy nem kaptunk már korábban több gólt is. Ez köszönhetõ volt annak, hogy a   szolnokiak rendre elpuskázták a kapu elõtt a jobbnál-jobb lehetöségeiket. Volt ott minden, kapufa, luft, labdavesztés, stb.
A végére aztán annyira megnõtt a nyomás, hogy teljesen összeomlott a SFAC. Pár perc alatt két gólt is bekaptunk, majd lefújták a meccset.
Végülis megérdemelten nyert a Szolnok, mégsem kellett volna a játékosoknak a soproni szurkolók felé mutogatva elhagyni a pályát.
A SFAC helyzete folyamatosan rosszabbodik, bár erre most senki nem figyel, mindenki a házirangadóra koncentrál.

"MINDENKI A JÓZSEF ATTILA UTCÁBA !"

Fotó: Németh Péter