CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

1999. december 23., csütörtök 00:00


Lényeg a gyõzelem

Lényeg a gyõzelem

Soproni Ászok KC - Dombóvár 61-57 (31-29)

Sopron      : Pavicevic (10/6), Green (14), ALEXE (15/6), Stan (10), CSAPLÁR-NAGY (10).
              Cs.: Lakatos (-), Sallay (2).

Dombóvár : Gavrilovic (12), Pesics (5/3), SZÕKE (11), Tamás (12/6), SHAND (14).
              Cs.: Érsek (3),
 
          Szokatlanul kevés nézõ látogatott ki kedd este a Sportcentrumba, ahol a Soproni Ászok KC látta vendégül a Dombóvár együttesét. Nem a legkedvezõbb elõjelekkel várták a csapatok a találkozót, hiszen a hazaiak egy súlyos szolnoki vereségbe futottak bele, míg a vendégeknél edzõváltás történt a sikertelen bajnoki szereplés miatt.
          A gyõzelem nehezen született meg, pedig a mérkõzés sima összecsapásnak indult, a kezdeti kapkodás után a soproniak nyugodtak meg hamarabb, és Alexe pontjainak köszönhetõen 10 ponttal megugrottak. A dombóvári idõkérés után is a nézõk hasonló folytatásban reménykedtek, a várt jó játék azonban elmaradt, sõt a két együttes egymást múlta felül képzetlenségi hibák elkövetésében : lépéshibák, elhibázott zsákolások, pontatlan passzok borzolták a nézõk idegeit. Azért a Green-féle látványos zsákolás most sem maradt el.
          A második játékrész sem hozott változást, a cserék sem segítettek a csapatokon. A fiúk próbálkoztak, de semmi sem sikerült nekik. Szerencsére azonban a gyõzelmet megszerezték egy rendkívül alacsony színvonalú találkozón. A hazaiaknál talán csak Alexe ponterõssége és Csaplár-Nagy Arnold lelkes játéka érdemel említést. Remélhetõleg az ünnepek alatt kipihenik magukat a játékosok, és a következõ évben már egy egységesebb, a tavalyihoz hasonló SKC-t láthatunk a pályán.