CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

2000. február 01., kedd 00:00


SKC-FALCO 65-67

Hajszálon múlott a siker

Soproni Ászok KC - FALCO KC 65-67 (34-39)

Sopron     : Pavicevic (9/3), GREEN (22/6), ALEXE (18/9), Stan (3), SALLAY (11).
           Cs.: Lakatos (-), Mérész (-), Csaplár-Nagy (2).
       Edzõ : Goran Miljkovics
FALCO   : KÁLMÁN (19/6), Pankár (10/6), WILEY (17/3), Dzunics (7), Shengelia (9).
           Cs.: Kolonics (5), Kozma (), Henrik (-).
           Edzõ : Földi Sándor

       A múlt heti kupafiaskó ellenére nagyon sokan mentek ki a szombati bajnoki találkozóra, mely mindkét csapatnak nagyon fontos volt. A két város közelségét kihasználva feltûnõen sokan érkeztek Szombathelyrõl is, buzdítani kedvenceiket.
       A telt ház feldobhatta a hazaiakat is, a mérkõzés elején folyamatosan pár pontos soproni elõnyt mutatott az eredményjelzõ. Mindkét csapat keményen védekezett, a dobások is jó százalékkal sikerültek. Egyedül a büntetõkkel álltak hadilábon, ebben elsõsorban soproni részrõl Stan, míg a vendégeknél Shengelia járt az  élen. Az elsõ félidõ legszebb jelenete két soproni légiós nevéhez fûzõdik : egy gyors kontra után Alexe ugrott meg egy kicsit azonban elszámította magát, így a zsákolás kimaradt, de a kipattanó labdát az érkezõ Green megkaparintotta és a szokásos látványos módon behúzta a gyûrûbe a mintegy 2000 hazai nézõ nagy örömére. Az utolsó percek a FALCO-nak sikerültek jobban, így õk fordulhattak 5 pontos elõnnyel a szünet után.
    A FALCO nem sokáig vezetett, mert az ÁSZOK remek, 12-2-es szériát produkálva átvette a vezetést. Sajnos ez a bravúr a szombathelyieknek is sikerült (13-2), és pár perc múlva ismét õk vezettek. Innen már egyik csapat sem hagyta meglógni a másikat. Nagyon izgalmasan alakultak az utolsó percek, mely során több vitatható ítélet is sújtotta a soproniakat. A legnagyobb felhördülést az utolsó fél perc egyik jelenete váltotta ki a nézõtéren : körülbelül 10 másodperc volt hátra, egy pontos vendég vezetés, a mieinknél a labda. A soproni játékos, akire ketten is kiléptek, megpróbált elmenni védõi mellett, de azok szabálytalanul megakadályozták ebben, a bíró sípja azonban néma maradt. A labdát sajnos Dzunics szerezte meg, aki ellen szabálytalankodtunk. A jugó játékos bedobta az egyik büntetõt, majd õk jöhettek oldalról a sportszerûtlen hiba miatt, így a soproniaknak már nem maradt lehetõségük a gyõzelemre.
      Gyõzött tehát a FALCO erõsen vitatható körülmények között, melyet a soproni publikum is nehezen viselt : a rendõrségnek kellett feltartóztatnia a pályára beugráló szurkolókat.