CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

1999. december 13., hétfő 00:00


"Sima" gyõzelem

"Sima" gyõzelem
Soproni Ászok KC - Marc-Körmend 74-62 (33-25)

Sopron     : PAVICEVIC (12/3), Green (13/3), ALEXE (22/3), STAN (17), Csaplár-Nagy (1).
           Cs.: Lakatos (2), Mérész (5/3), Sallay (2).
       Edzõ : Goran Miljkovics
Körmend : NÉMETH (17), Fodor (7/3), EATON (18), Trummer (3/3),Csaplár-Nagy E. (7).
           Cs.: Grebenár (6), Gráczer (2), Zsebe (2).
           Edzõ : Patonay Imre

     A bajnoki szünetet követõ elsõ hazai mérkõzésen a Körmend csapatát fogadtuk. A szurkolóknak már nagyon hiányozhattak az izgalmas összecsapások, hiszen teljesen megtöltötték a lelátót. Körmendrõl is több százan érkeztek biztatni kedvenceiket.
     A kezdeti kapkodás után a hazaiak nyugodtak meg korábban, és pár perc alatt több mint 10 pontos vezetést szereztek. Ebben az idõszakban Alexe nem tudott hibázni. Az elsõ vastapsra is csak 5 percet kellett várni : Green látványos zsákolással fejezett be egy akciót. A Körmend azonban nem adta könnyen magát, és fokozatosan felzárkózott a válogatott irányító Németh vezérletével. A félidõ elõtt a soproniak még egyszer rákapcsoltak, így 8 pontos elõnnyel térhettek pihenõre.
     A második félidõt a vendégek kezdték jobban, 43-41-nél már õk vezettek, igaz csak pillanatokra. A feszült hangulatú mérkõzésen nagyon sok személyi hibát fújtak a többször is hibázó játékvezetõk, akik nem igazán tudták megfékezni az indulatokat.
     Végül - a nézõk nagy örömére - "simán" gyõzött a több jó egyéni teljesítményt felmutató Ászok együttese. Elsõsorban Stan játékát kell említeni, akit a piros-feketék képtelenek voltak tartani. Remélhetõen a mai gyõzelemmel végérvényesen megindul a csapat felfelé a táblázaton.