CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

1999. február 05., péntek 00:00


Felemás SMAFC szereplés

SMAFC PMH-SZEGED Férfi kosárlabda

KOSÁRLABDA MAGYAR KUPA MÉRKŐZÉS A LEGJOBB NÉGY KÖZÉ JUTÁSÉRT


SMAFC PANNÓNIA MED HOTEL - SZEDEÁK AKUTHERM 103:107 (46:53)


Sajnos az álom szerte foszlott! A szurkolók abban reménykedtek, hogy a SMAFC ledolgozza a Szegeden kapott 15 pontos hátrányt és bejut a Magyar Kupa négyes döntőjébe. Nem így történt. A védekezés megint átjáró ház volt és a szegediek éltek is a lehetőséggel és már az első félidőben jelentős előnyre tettek szert. Hiába volt a zóna védekezés, a letámadás viszont az ellenfél megközelítését jelentette az első félidőben.

A második félidőt a hazaiak az 1-3-1 zóna védekezésssel kezdték, azonban ez sem bizonyult jobbnak a korábbiaknál. Sajnos sehogyan sem sikerült a vezetést átvenni és erre a mérkőzés utolsó fázisában sem került sor. Itt már a csapatok végleg nem törődtek a védekezéssel csak rohantak a pontokért. Ennek az lett a vége, hogy mindegyik csapat átlépte a bűvös 100-as határt, de sajnos a vendégek oldalán maradt a nagyobb szám. A hazaiak kosár dobói: Palotay P. 14/6, Kolonits 3, Kotlik 3/3, Szlávik B. 24/3, Mogyorósy 9, Pojbics 22/6, Molnár 7/3, Palotay B. 12/3, Vavra 5, Patkós 4/3.

A SMAFC PANNÓNIA MED HOTEL csapata annak ellenére, hogy nem tudta kiharcolni a négyes döntőbe jutást, nagyszerű fegyvertényt hajtott végre azzal, hogy a Magyar Kupában a Soproni Ászok KC és a Pécsi MATÁV NBIA csoportos csapatok legyőzésével a legjobb nyolc közé verekedte magát. Ez a dicsőség már nagyon régen nem sikerült soproni férfi csapatnak és hogy a SMAFC félig amatőr csapatának sikerült, ez mindenképpen szép eredmény és azt mutatja, hogy jó úton halad a csapat. Csak így tovább és akkor a bajnokság rájátszásában is további örömöket tudnak szerezni szép számú szurkolójuknak. GRATULÁLUNK!

KOSÁRLABDA NBIB CSOPORTOS RÁJÁTSZÁS


SMAFC PANNÓNIA MED HOTEL - SZEDEÁK AKUTHERM 82:76 (35:39)


A tegnapi mérkőzés visszavágójának is tekinthető mérkőzésen megint a vendégek kezdtek jobban és megint a védekezéssel volt a baj. Azonban nagyon szimpatikus volt, hogy a soproniak nem ismertek elveszett labdát és a vezetést is átvehették volna az első félidő végén ha nem történik egy-két váratlan eladott labda.

A második félidő elején a szegediek vesztették el sorozatban a labdát és ezt a SMAFC kihasználta és a félidő közepén átvette a vezetést. Nagyon izgalmasan alakult a végjáték és ekkor a hazaiak néhány jó egyéni teljesítménnyel bebiztosították a győzelmet. A második félidőben ismét bebizonyosodott, hogy a hatalmas akarás átsegítheti a csapatot a hullámvölgyeken és elérheti a sikert. Ez a győzelem még nagyon fontos lehet a rájátszás végeredményét illetően. A SMAFC Pannónia MED Hotel kosárdobói: Palotay P. 6, Molnár 11, Pojbics 17, Kolonits 18, Szlávik B. 4, Kotlik 2, Mogyorósy 15, Vavra 6, Patkós 3/3.